În ce condiţii ar reveni Lucescu la echipa naţională şi care crede că este varianta ideală pentru postul de selecţioner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, a vorbit la Digisport despre eventuala preluare a echipei naţionale a României după plecarea lui Cosmin Contra.

Tehnicianul crede că, la vârsta lui, 74 de ani, poate fi cel mult un consilier pentru echipa naţională şi consideră că Mirel Rădoi ar fi o bună soluţie pentru prima reprezentativa. 

"La echipa naţională, un om de vârsta mea ar reveni ca un fel de consilier. E momentul antrenorilor tineri, entuziaşti, cu putere de muncă, cu putere de convingere, cu puterea de a sta în urma jucătorilor tineri pentru a-i îndruma pe drumul cel bun. A fost o greşeală această presiune făcută de mass-media asupra antrenorului de a folosi jucători tineri cu orice preţ. Pătrunderea jucătorilor tineri în echipa naţională trebuie să fie foarte bine gândită, e ca la farmacie, trebuie să ştii câte minute le dai, când le dai, cum le dai, în ce context le dai. Nu poţi să iei 4-5 jucători şi gata, pentru că se poate produce pe urmă o catastrofă, un rezultat cum a fost cel contra Spaniei şi întârzii o întreagă generaţie să intre în prim-plan. Trebuie să avem răbdare, nu putem renunţa la această generaţie care este foarte bună, nici nu putem forţa să jucăm cu 10-11 jucători tineri, trebuie să găsim exact echilibrul de care are nevoie echipa naţională. Mirel Rădoi îşi cunoaşte foarte bine jucătorii, ştie ce potenţial au şi sunt convins că ştie ce să ceară fiecăruia dintre ei", a declarat Lucescu, la DigiSport. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite