În atenţia fanilor: Francezii au aflat ce obiective sunt pe lista teroriştilor în timpul Euro 2016. Alerta e maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu 30 de zile înainte de primul meci din Campionatul European, şeful Comitetului de Organizare a făcut o serie de dezvăluiri extrem de îngrijoratoare.

În mod normal, cu o lună înainte de un turneu de anvergura celui care va avea loc în Franţa, suporterii numără zilele până la primul meci şi nerăbdarea e şi mai mare în rândul celor care vor face deplasarea în ţara-gazdă. 

Euro 2016 reprezintă însă o excepţie de la regulă pentru mulţi. Atacul de la Charlie Hebdo, în ianuarie 2015, şi atentatele care au avut loc, la Paris, în noiembrie, atunci când 130 de persoane şi-au pierdut vieţile, au făcut ca mulţi să se gândească de două ori înainte de a-şi face planuri pentru a merge în Franţa pe durata Campionatului European. Şi pe bună dreptate! Un anunţ făcut de Jacques Lambert, şeful Comitetului de Organizare, confirmă riscul unor noi atentate pe durata Euro 2016.

„Din ce ni s-a spus, stadioanele care vor găzdui meciuri figurează pe lista teroriştilor, alături de Turnul Eiffel, cartierul La Defense, mai multe centre comerciale şi liniile RER de căi ferate“, a dezvăluit Lambert. Acesta a insistat însă că informaţia că Euro 2016 e vizat de terorişti n-ar trebui să-i gonească pe fani de la stadioane.

„Nu era nevoie ca cineva să ne zică despre riscul unor atentate pe durata turneului. Eram conştienţi de acest lucru. Am luat toate măsurile necesare pentru ca spectatorii să aibă parte de o primire călduroasă şi de o competiţie în care siguranţa să nu fie un motiv de îngrijorare. Îmi dau seama că întrebările despre posibile atentate nu pot fi evitate, însă îmi doresc ca pe durata Euro 2016 să vorbim mai mult despre alte subiecte decât despre terorism“, a adăugat Lambert.

Bilete ieftine, dar cu vizibilitate redusă

UEFA le propune o soluţie celor care vor să vadă partidele Campionatului European de la faţa locului, însă pentru care preţul biletelor reprezintă o problemă. Aceştia au acum posibilitatea achiziţionării unor tichete la preţ redus. Mai precis, vorbim despre un discount de 25% pentru nişte locuri în care vizibilitatea e redusă, fiind obstrucţionată de o cameră de filmat, un gard, un panou publicitar sau alte instalaţii ale arenei. 

Cei care vor să ia astfel de bilete, trebuie să viziteze site-ul uefa.com şi să meargă în secţiunea dedicată „Restricted-view tickets“.

24  de milioane de euro e bugetul alocat de francezi pentru măsurile de siguranţă pe durata Euro 2016. Suma a fost dublată după atentatele din noiembrie.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite