În 2010 a fost o caracatiţă, acum este o broască ţestoasă pe post de prezicător. Ce pronostic a dat reptila pentru primul meci de la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO captură bbc.com
FOTO captură bbc.com

Folosirea unor creaturi marine pe post de prezicători pentru partidele de la Campionatul Mondial de fotbal pare să devină o tradiţie. Dacă în 2010 a fost o caracatiţă, acum a venit rândul unei broaşte ţestoase să devină "oracol".

În urmă cu patru ani, germanii l-au avut pe Paul, o caracatiţă care a prezis succesul Spaniei la turneul final. Prezicerile sale surprinzător de exacte au atras atenţia lumii, iar acum brazilienii au ales o broască ţestoasă pe post de "oracol". Reptila marină, denumit Cabesau sau "Cap mare", a ales deja echipa care va câştiga primul duel al celei de-a XX-a ediţii a Cupei Mondiale.

Broasca ţestoasă de 27 de ani, a cărei lungime depăşeşte un metru şi care cântăreşte 160 de kilograme, este înnebunită după fotbal şi sardine. Ea are responsabilitatea de a prezice cine câştigă următorul meci de la Cupa Mondială. Bineînţeles, prima partida pentru care a făcut un pronostic a fost Brazilia - Croaţia, reptila acordând câştig de cauză naţionalei sud-americane.

Metoda prin care broasca ţestoasă a fost impulsionată să aleagă rezultatul acestei partide a fost momirea cu un peşte. Astfel, într-un bazin cu apă, organizatorii au atârnat steagul naţionalelor care se vor confrunta în deschiderea Cupei Mondiale, iar sub steaguri au pus mai mulţi peşti drept hrană pentru reptilă. 

Ofiţerul de presă al naţionalei Croaţiei i-a suspectat pe organizatori că sub steagul Croaţiei au pus peşti de plastic, astfel încât "oracolul" s-a îndreptat, bineînţeles, spre peştii adevăraţi. "A fost foarte distractivă metoda prin care Cabesau a prezis rezultatul. Vom vedea, însă, joi seara cine va câştiga. Totul se va decide pe teren", a oficialul croat pentru BBC.

CITIŢI ŞI:

S-a lansat site-ul Dolce Sport dedicat CM. Pariază şi răspunde corect la quizuri şi câştigi o tabletă pe zi 

Mircea Lucescu prezice un succes sud-american la Cupa Mondială. Ce spune despre şansele naţionalelor din Europa

Brazilienii, plini de optimism înainte de startul Cupei Mondiale: „E timpul nostru!“ Neymar promite titlul mondial

Primul Mondial ajutat de tehnologie. De ce nu vor mai exista „goluri fantomă“, dar vor avea mai multe reuşite din lovituri libere

Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia: clasamente, rezultate, statistici. desfăşurarea live a partidelor

INFO Cupa Mondială. Aici ai toate criteriile pentru departajarea echipelor 

Azi începe Cupa Mondială. Aici ai programul complet al turneului 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite