2009, anul în care s-au retras Figo, Maldini şi de la Hoya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maldini s-a retras la 40 de ani
Maldini s-a retras la 40 de ani

Fotbaliștii Paolo Maldini și Luis Figo, tenismenul Marat Safin sau pugilistul Oscar de la Hoya sunt câteva din numele mari care s-au retras din activitate anul acesta.

Într-un an în care o echipă de fotbal, FC Barcelona, a făcut istorie, câștigând toate cele șase competiţii la care a participat, lumea sportului a rămas mai săracă după retragerea din activitate a unor "monștri sacri".

După 20 de ani de activitate, fotbalistul Luis Figo, fostul jucător al echipelor FC Barcelona, Real Madrid sau Inter Milano a pus ghetele în cui la data de 31 mai.

În vârstă de 36 de ani, portughezul a încheiat o carieră fabuloasă încununată cu câștigarea Ligii Campionilor (1), a Cupei Cupelor (1), a Cupei Intercontinentale (1), a Supercupei Europei (2) și a câte patru titluri de campion național în Spania și Italia. În plus, a fost câștigătorul Balonului de Aur în anul 2000 și al FIFA World Player (2001).

Tot la 31 mai s-a retras din fotbal și italianul Paolo Maldini, emblema celuilalt club din Milano, AC Milan. La 40 de ani, fundașul central și-a luat la revedere de la fanii săi, care cu siguranță nu-l vor uita niciodată.

Cele mai importante trofee din cariera sa au fost: Liga Campionilor (5), Supercupa Europei (5), Cupa Intercontinentală (2), Mondialul Cluburilor (1) și campionatul Italiei (7).

Citeşte pe adevarul.es lista completă a sportivilor care s-au retras anul acesta

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite