19 zile până la Maratonul Internaţional Bucureşti. Poţi alerga alături de un campion: triatlonistul Ciprian Bălănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciprian Bălănescu, cel mai bun triatlonist din România, va lua din nou startul într-o competiţie de maraton, cu gândul de a fugi mai repede ca anul trecut şi de a urca pe podium.

În 2016, la prima lui cursă de 42 de kilometri şi 195 de metri, a terminat în 2 ore, 39 de minute şi 42 de secunde. Ciprian Bălănescu a devenit pentru a 13-a dată campion naţional de triatlon, titlu care s-a adăugat altor multe medalii câştigate la competiţiile de duatlon şi aquatlon. Mai are câteva curse în care trebuie să înoate, să pedaleze şi să alerge, şi apoi fuge la Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti, la Campionatul Naţional, pentru a doua oară în viaţă când participă la o competiţie care se desfăşoară pe distanţa a 42 de kilometri şi 195 de metri. 

„Mai am câteva curse de triatlon, anul acesta oricum am avut mai puţine ca anul trecut, şi apoi, la maraton“, ne-a spus Ciprian care a terminat pe primul loc Campionatul Naţional de Triatlon Sprint disputat în Bucureşti: „A fost o cursă tactică pe care am dus-o bine până la final chiar dacă am şi căzut destul de rău. Din punct de vedere fizic am fost OK, dar nu 100%, se putea şi mai bine. Dar, triatlonul presupune mai mult decât pregătire fizică. Mai e nevoie şi de o strategie şi de o viziune bună de cursă. Lucruri pe care ori le are sportivul, ori le are antrenorul lui. Chestii care se câştigă în timp, care vin odată cu experienţa“.

Anul trecut, după 38 de curse de triatlon şi duatlon, fără pregătire specifică, Ciprian Bălănescu se alinia la startul Campionatului Naţional din cadrul Maratonului Bucureşti, gata să dea ce are mai bun. „Până la kilometrul 40 eram pe un ritm de 2 ore şi 36 de minute. După ce am trecut acea bornă am clacat, am crăpat. Până acolo m-am simţit excelent“, povesteşte Bălănescu care a ajuns la linia de finiş după 2 ore, 39 de minute şi 42 de secunde, pe locul 7 în ţară, locul 11 la general. 

În 2017, la 15 octombrie, triatlonistul simte că se va descurca mai bine şi se gândeşte chiar la un loc de podium. „Faţă de anul trecut, în 2017, an în care am avut şi mai puţine curse decât în sezonul anterior, am pregătit la fel de bine triatlonul şi duatlonul, dar am introdus şi alergări specifice pentru maraton, gen tempouri, ritm mai susţinut pe alergări mai lungi“, explică Bălănescu. „În octombrie, îmi doresc să fug cât mai bine. Am văzut anul trecut, la primul meu maraton, că fără pregătire specifică am

alergat 2 ore şi 39 de minute. Acum vreau să ajung cât mai repede la linia de finiş, nu ştiu încă ce timp aş vrea să iasă, dar trebuie să fie mai bun ca cel din 2016. Ca orice sportiv, pentru că pentru medalii concurăm, pentru un loc cât mai sus în clasamente, mă gândesc şi la un loc pe podium. Dar, trebuie să aşteptăm finalul cursei pentru că maratonul poate aduce şi surprize indiferent de cât de bine eşti antrenat. Dacă o să scot un timp mai bun, asta va însemna că am progresat“, a adăugat sportivul legitimat la cluburile bucureştene CS Rapid şi la CS Mişcarea CFR. 

În 2016, primii români de la Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti au fost Sorin Mîneran (2.30.22), Daniel Lupulescu (2.31.11) şi Viorel Tams

(2.33.08). 

A ieşit pe locul 6 la Campionatul Naţional, la 10.000 m

Ciprian Bălănescu a luat parte şi la Campionatul Naţional de Atletism care s-a desfăşurat în iulie la Piteşti, pe pistă, la proba de 10.000 de metri, distanţă pe care pe tartan o aleargă foarte rar, ultima fiind în 2014, când a terminat cursa după 33 de minute. Acum, s-a clasat al şaselea în ţară, după 33 de minute, 30 de secunde şi 76 de sutimi. „N-am experienţă pe pistă. A fost o cursă tactică alături de sportivi care mănâncă fugă pe pâine, care numai asta fac. Sigur pot să alerg mai repede, timpul de acum nu este ce pot eu. M-ar ajuta şi dacă aş folosi şi cuie. Am avut în gând să termin în primii şase, să aduc puncte pentru club, ceea ce s-a şi întâmplat“, ne-a descris Bălănescu evoluţia lui pe pistă.

Dacă doriţi să fiţi alături de campionul Ciprian Bălănescu, veţi avea ocazia la 15 octombrie ca alergător, voluntar sau suporter la cea de-a 10-a editie a Raiffeisen Bank Maratonul Bucureşti alături de peste 16.000 de alergători din 60 de ţări care vor „inunda“ bulevardele Bucureştiului prin energie, mişcare şi multe zâmbete. Puteţi alege una dintre cursele: 

*maraton 42km Raiffeisen Bank, 

*semimaraton 21km Volkswagen, 

*Ştafeta Scholl (4X10km),

*Cursa 10km Vodafone. 

Sâmbătă 14 octombrie vor avea loc Cursa Populară Ciuc Radler, urmată de Cursa Adolescenţilor, Jogging în Scutece şi Cursa Copiilor Uniqa Asigurări (0,9-

1,4km). 

Detalii pe www.bucuresti-maraton.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite