15 trofee cu echipa de club, unul cu echipa naţională: ce a simţit Yaya Toure după câştigarea Cupei Africii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yaya Toure (numărul 19)
Yaya Toure (numărul 19)

Unul dintre cei mai apreciaţi mijlocaşi care evoluează în fotbalul european, acolo unde şi-a umplut vitrina de trofee, a trebuit să aştepte până la vârsta de 31 de ani pentru a câştiga ceva şi cu prima reprezentativă.

Coasta de Fildeş a câştigat Cupa Africii după ce s-a impus într-o finală insipidă pe durata celor 120 de minute şi dramatică la loviturile de departajare.

Succesul a fost unul cu adevărat special pentru căpitanul Yaya Toure. Potrivit Digi Sport, mijlocaşul celor de la Manchester City, şi-a stăpânit cu greu emoţiile după primul trofeu pe care l-a luat cu naţionala ţării sale.

Ce a spus?

„Când câştigi cu echipa de club e magic, dar atunci când câştigi cu ţara ta e incredibil, excepţional. Aşteptam de nici nu mai ţin minte când să ridic trofeul, iar în calitate de căpitan e cu atât mai special. E o imensă gură de oxigen. Iată că şansa noastră a venit şi le vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au încurajat, familiei mele“, a declarat Yaya Toure.

Acesta a ţinut să sublinieze meritele selecţionerului francez, Herve Renard, care până la triumful de duminică, mai luase o Cupă a Africii, în 2012, cu Zambia, tot după executarea loviturilor de departajare. Atunci, francezul a învins chiar Coasta de Fildeş!

„Antrenorul a fost foarte bun cu noi, cunoaşte foarte bine fotbalul african şi şi-a făcut foarte bine treaba. Uneori am fost criticaţi, chiar agresiv, dar el a ştiut mereu să ne ţină pe drumul cel bun şi să ne facă să dăm tot ce este mai bun pentru echipă“, a explicat căpitanul „elefanţilor“.

În ciuda faptului că, de această dată, echipa sa a luat trofeul după executarea penalty-urilor, Toure n-a uitat de finala pierdută, acum doi ani, la 11 metri.

„Loviturile de departajare sunt ceva ce detest, dar atunci când trebuie să o fac îmi place să le execut bine. Penalty-urile sunt ceva foarte dificil, dar bucuria de la final a fost imensă. Vreau să-l felicit pe portarul nostru, Barry. El a avut momente dificile, mai ales în ţară, acolo unde a fost foarte criticat. Ne-a adus trofeul şi e un exemplu de solidaritate“, a adăugat Yaya Toure.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite