Vorbesc  în spatiul public despre necesitatea unei strategii pentru sportul românesc de pe vremea când nu aveam barbă, adică din anul 2016. Au trecut de atunci şapte ani (am pierdut şapte ani mai bine spus) şi abia anul acesta o să avem parte de o strategie pentru, sper eu, revitalizarea sportului românesc.

acum 2 luni · comentarii (4)

Episodul opt al podcast-ului "Avangarda, cu Ionuţ Vulpescu" îl aduce în prim-plan pe jurnalistul şi cronicarul sportiv Marius Mitran. De numele lui Marius Mitran se leagă o adevărată tradiţie a cronicii sportive, începută cu mulţi ani în urmă de nume mari precum: Ioan Chirilă, Radu Urziceanu sau Eftimie Ionescu, cărora Marius Mitran li s-a alăturat în paginile Gazetei Sporturilor.

acum 4 luni · comentarii (0)

România are o şansă imensă de a deveni lider european, şi chiar mondial, în industria Esports-ului si a Gaming-ului, o industrie în plină expansiune, de peste 200 de milioane de Euro  doar în România, sumă raportată la anul 2021. Ce reprezintă industria Esports-ului si a Gaming-ului?

acum 5 luni · comentarii (3)

Oameni care nu vor o sănătate perfectă, vaccinată, pudrată şi arogantă, făcută în laboratoarele corporaţiilor care dictează politicile publice, ci preferă imperfecţiunea simplă de a rămâne uman, mai ales aici, în Balcani şi de a empatiza cu balcanicul Djokovic, acest anti-erou al noii religii.

acum 6 luni · comentarii (63)

Sportul nu mai este de mult al fanilor, sportul nu mai este despre sport, este despre recorduri, marketing şi bani, mulţi bani. Fiecare record înseamnă o cupă în plus dar mai ales înseamnă noi sponsori. Majoritatea sportivilor de top câştigă mai mult din vânzarea imaginii decât din salarii sau premii.

acum 6 luni · comentarii (0)

Rămâne problema juridică a vizei, care va fi decisă de un judecător şi abia atunci putem discuta despre rule of law. Despre aplicarea domniei legii de către politicieni suntem lămuriţi. Derapajele totalitare pe care şi le-au permis unele guverne în această pandemie vor deveni subiect de studiu în facultăţile de istorie, ştiinţe politice şi drept.

acum 6 luni · comentarii (71)

Sfârşitul de an 2021 a lăsat România fără patru sportivi de marcă – Ana Maria Brânză Popescu, Marian Drăgulescu, Larisa Iordache şi Eduard Novak – alţi doi fiind şi ei în pragul despărţirii fie de activitatea competiţională – tenismenul Horia Tecău, fie de ţara natală – voleibalista Alexia Căruţaşu (care ar vrea să reprezinte Turcia).

acum 7 luni · comentarii (2)

Scrima este despre a atinge oponentul cu vârful spadei, fără să fie atins, un şah în formă fizică. Pointe d'arrêt-ul manifest al Anei Maria Popescu zisă şi Brânzici a avut menirea unui semnal de alarmă care a avut presiunea optimă pentru a reverbera în societate.

acum 11 luni · comentarii (14)

„Învăţământul universitar şi sportul de performanţă sunt în suferinţă în România de astăzi”, spunea preşedintele Klaus Iohannis în anul 2015, în contextul ceremoniei pentru lansarea oficială a proiectului „Candidatura României pentru Universiada de Vară 2021”

acum 1 an · comentarii (6)

„La sfârşitul anului putem să avem o strategie. Acesta este momentul de răgaz. Să vedem partea plină a paharului. Am discutat şi cu cei din minister şi vom apela la specialişti care pot să ne ajute şi să scoatem la suprafaţă măsuri pe care trebuie să le luam”,a spus ministrul Tineretului şi Sportului Ionuţ Stroe.

acum 2 ani · comentarii (0)
Modifică Setările