Zonele în care noul coronavirus pare de neoprit. În trei judeţe sunt o treime dintre cazurile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultima săptămână, COVID-19 a evoluat exploziv în România, iar numărul noilor infectări l-a depăşit net pe cel al vindecărilor. Din analiza datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică rezultă că trei judeţe deţin supremaţia la numărul de noi infectări, acestea înregistrând în total aproape o treime dintre noile cazuri noi de COVID-19 descoperite în ultima săptămână în România.

Astfel, în perioda 22-29 iunie, la nivelul întregii ţări s-au descoperit 2.291 de noi îmbolnăviri, iar în acelaşi interval s-a înregistrat numai 1.881 de noi  persoane vindecate. Dintre noile persoane descoperite pozitive la COVID-19, aproape o treime, adică 617 de noi sunt din judeţete Argeş (260), Braşov (210) şi Prahova  (147). Un apogeu s-a atins în ziua de 26 iunie când treimea din totalul cazurilor înregistrate la nivel naţional a fost identificată în numai două judeţe, Prahova şi Argeş, fără „aportul” judeţului Braşov. 

În intervalul menţionat, în Capitală s-au înregistrat 331 de noi cazuri de COVID-19. 

Şapte judeţe, la un pas de a fi decretate „free COVID-19”

În paralel, la polul opus, în ultimă săptămână, conform datelor Grupului de Comunicare Strategică, există şi zone din România în care noul coronavirus bate serios în retragere. Este vorba de judeţe cu foarte puţine cazuri noi cum ar fi Caraş-Severin unde s-a înregistrat numai un caz nou, Arad, Satu Mare şi Sălaj (cu câte 2 cazuri), Timiş (3 cazuri), Teleorman (4 cazuri) sau Vâlcea (5 cazuri).

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite