Ziua Internaţională a Tineretului

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu 14 ani, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite adopta o iniţiativă prin care declara ziua de 12 august ca fiind Ziua Internaţională a Tineretului.

Dacă privim situaţia tinerilor la nivel mondial ne dăm seama că aceştia nu au nimic de sărbătorit la momentul de faţă, asta pentru că ultimele date furnizate de Organizaţia Mondială a Muncii arată că peste 70 de milioane de tineri nu au un loc de muncă în acest moment. Şomajul în rândul tinerilor este destul de ridicat şi în România, dar lucrurile se îndreaptă spre un făgaş normal, tinerii se bucură de o atenţie sporită din partea Guvernului condus de Victor Ponta: primul program de internship al Guvernului a fost un succes, Hackton-ul a fost încă un pas spre normalizarea relaţiei dintre autorităţi şi tineri, iar ultimul proiect lansat, Guvernul Tinerilor, este dovada clară a faptului că instituţiile statului au nevoie de tineri, au nevoie de persoane care să aducă un suflu nou în actul de guvernare.

Dacă Guvernul USL a început acest proiect de profesionalizare a tinerilor, cred că acesta este momentul potrivit ca şi tinerii să intre în acţiune, să-şi dorească mai mult şi să acţioneze de cuviinţă. În aceste luni în care Tineretul Social Democrat îşi caută un nou drum, cred cu tărie că tinerii din TSD, dar nu numai, trebuie să se unească pentru binele comun, trebuie să lase deoparte interesele personale şi să aleagă un proiect pentru viitorul lor. TSD trebuie să fie o parte importantă care susţine deciziile pe care PSD le va lua în anii următori. Mai mult, trebuie să realizeze faptul că guvernarea ne obligă să acţionăm, să construim proiecte şi să implicăm tinerii în acţiuni politice naţionale şi locale. De aceea, în lunile următoare trebuie să facem o alegere potrivită cu momentul în care se află TSD acum, o alegere care să ne unească, nu să ne dezbine.

Înainte de a încheia, le urez tinerilor din TSD, dar nu numai, să aibă puterea de a visa şi de a acţiona pentru a-şi îndeplini visurile şi vreau să ne auzim pe 12 august 2014 aici şi să povestim ceea ce am realizat în ultimul an.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite