VIDEO Scandal în faţă la Casa de Asigurări de Sănătate. Zeci de medici de familie protestează. Sistemul informatic nu funcţionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Medici de familie din Bucureşti şi Ilfov protestează, la această oră, în faţa sediului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din Capitală, nemulţumiţi de „funcţionarea dezastruoasă” a sistemelor informatice gestionate de CNAS.

Zeci de medici de familie sunt în momentul de faţă la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, pentru a-şi face cunoscute nemulţumirile legate de sistemul informatic. Aceştia nu pot elibera reţete de mai bine de o săptămână şi nu pot valida serviciile medicale pe care le acordă pacienţilor.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a solicitat furnizorilor de servicii de sănătate să nu amâne acordarea tratamentelor din cauza defecţiunilor apărute la sistemul informatic.

Autorităţile afirmă că platforma prin care se emit reţete a fost indisponibilă pe data de 3 mai şi că preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate au a emis un ordin pentru decontarea serviciilor afectate. 

„Totodată, având în vedere că şi ulterior perioadei respective unele componente ale PIAS nu au funcţionat în parametri normali, la ora actuală la nivelul CNAS se ia în calcul ca pentru întreaga perioadă în care s-au înregistrat probleme în funcţionarea sistemului informatic transmiterea şi validarea serviciilor acordate de furnizorii aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate să se facă în conformitate cu regulile aplicabile pentru perioadele de indisponibilitate a PIAS”, arată un comunicat al CNAS. 

Potrivit sursei citate, CNAS solicită furnizorilor de servicii de sănătate să trateze în continuare cu toată responsabilitatea problemele medicale ale asiguraţilor şi să nu amâne acordarea tratamentelor necesare acestora.

„Circumstanţele apariţiei problemelor în funcţionarea PIAS, imediat după încetarea unui contract de mentenanţă, vor fi clarificate cu aportul unor specialişti”, transmite CNAS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite