Zăpadă din abundenţă în zonele montane ale României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Turiştii au făcut un om de zăpadă în localitatea dâmboviţeană Moroeni FOTO Facebook /Hotel Peştera
Turiştii au făcut un om de zăpadă în localitatea dâmboviţeană Moroeni FOTO Facebook /Hotel Peştera

În zonele montane ale României, la peste 1.500 de metri altitudine, a nins abundent tot weekendul şi s-a aşternut un strat consistent de zăpadă.

Meteorologii anunţă că precipitaţiile sub formă de ninsoare vor continua să cadă în munţi până în cursul zilei de marţi. 

Vântul bate cu putere, cu viteze de peste 60 de kilometri/ oră. Temperaturile au coborât noaptea până la -5, - 7 grade Celsius, iar ziua nu depăşesc 2-3 grade Celsius. Cel mai mult a nins în Bucegi, unde a fost şi viscol puternic, mai ales în cursul zilei de sâmbătă. La Vârful Omu, stratul de zăpadă înregistrat sâmbătă dimineaţă avea 82 de centimetri. 

Din cauza condiţiilor meteo, un bărbat de aproximativ 50 de ani a fost găsit mort în Munţii Bucegi la baza Hornului Caraiman. Primele cercetări arată că bărbatul ar fi murit de hipotermie, dar legiştii urmează să stabilească exact care a fost cauza morţii.

Şi în Masivul Postăvaru, dar şi în staţiunea Poiana Braşov a nins abundent. În Postăvaru, stratul de zăpadă atingea duminică 20-30 de centimetri în zonele de vârf.

Stratul de zăpadă are 20 de cm la Cabana Postăvaru

Transalpina, închisă circulaţiei 

Ninsoarea a afectat mai multe drumuri aflate la altitudine. Pe Transalpina, Transfăgărăşan, dar şi pe drumul din judeţul Dâmboviţa care duce la Cabana Piatra Arsă din Bucegi au intrat utilajele de deszăpezire. Circulaţia pe Transalpina, drumul care ajunge la cea mai mare înălţime din ţară, 2.145 de metri, a fost închisă temporar pe segmentul de drum cuprins între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, între km 34+500 şi km 59+800 al drumului naţional DN 67C. Măsura se va menţine până când vremea va permite reluarea traficului în condiţii de siguranţă. De asemenea, pe Transfăgărăşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, circulaţia se desfăşoară cu dificultate din cauza viscolului şi a ceţei, după cum a informat CNAIR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite