Vreme frumoasă în majoritatea regiunilor de Paşte şi de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor în următoarele săptămâni, arată prognoza meteo emisă de specialişti. Potrivit acestora, după o perioadă de vreme rece, cu temperaturi scăzute, în care ploile nu au lipsit, mediile termice vor fi peste normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării.

Vestea bună este că de Florii şi de Paşte, temperaturile vor creşte în toată ţara. Iar de 1 mai, valorile termice vor fi chiar peste cele normale. 

Spre exemplu, în perioada 15 - 29 aprilie 2019, temperatura aerului va creşte uşor şi treptat în Banat şi Crişana unde maximele vor fi situate în jurul valorii de 14 grade Celsius în prima săptămână de prognoză şi în jurul valorii de 24 de grade Celsius în cea de-a doua săptămână de prognoză. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată în prima zi a intervalului de prognoză, dar şi în perioada 24 - 28 aprilie. 

În Transilvania şi Maramureş vremea se va menţine rece în perioada 15 - 21 aprilie, cu temperaturi situate între 12 şi 14 grade Celsius şi minime cuprinse între - 3 şi - 4 grade Celsius. În apropierea Paştelui, însă, regimul termic va fi în creştere, iar la finalul celor două săptămâni se vor atinge temperaturi medii de 22 de grade Celsius ziua şi opt grade Celsius noaptea. Se vor semnala precipitaţii abia spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. 

În Dobrogea, în perioada 15 - 21 aprilie, temperaturile maxime nu vor avea fluctuaţii semnificative şi se vor situa între 10 şi 12 grade Celsius, când se va semnala o vreme rece. Maximele termice vor creşte uşor şi treptat spre o medie de 18 grade Celsius în intervalul 25 - 28 aprilie. 

Ploi slabe în Moldova

În ceea ce priveşte vremea în Moldova, până pe 20 aprilie, vremea va fi rece cu temperaturi cuprinse între 10 şi 13 grade Celsius, exceptând ziua de 16 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius. În a doua săptămână de prognoză, în Moldova se vor semnala ploi slabe cantitativ în special în perioada 18 - 19 aprilie şi, respectiv, după 24 aprilie. 

În Muntenia, maximele termice se vor situa în medie între 12 şi 14 grade Celsius şi vor caracteriza o vreme rece. Ulterior, din 22 aprilie, media temperaturilor maxime va fi în creştere treptată şi se va apropia de 20 - 21 de grade Celsius în perioada 25 - 28 aprilie. Noaptea, temperaturile se vor situa între 6 şi 8 grade Celsius. 

Pe de altă parte, în Oltenia, vremea va fi uşor mai rece decât în mod obişnuit până pe 22 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse între 14 şi 16 grade Celsius, exceptând ziua de 15 aprilie, când media se va situa în jurul valorii de 12 grade Celsius. Ulterior, pe arii restrânse va ploua slab.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite