Pericolul din vopseaua de ouă: produsele care conţin 10 E-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vopseaua de ouă din comerţ, îmbuibată cu aditivi alimentari FOTO Adevărul
Vopseaua de ouă din comerţ, îmbuibată cu aditivi alimentari FOTO Adevărul

Vopseaua de ouă din comerţ, fie ea lichidă, praf sau sub formă de gel, conţine mai mulţi aditivi alimentari în 2018 decât conţinea în 2015.

Concluzia se desprinde din cel mai recent studiu comparativ făcut de InfoCons - Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care a analizat 53 de produse tip vopsea de ouă, aparţinând următoarelor branduri: Alex, Gallus, Carmin, Tle Line, Leitmann şi Take Premium Quality. Concret, din punct de vedere al numărului de aditivi, există trei produse, care conţin 10 E-uri. Vorbim despre Carmin vopsea de ouă sidefată 4 culori, Alex vopsea „Oul de Aur” şi Carmin vopsea pentru ouă arămii şi argintii. 

Potrivit studiului, nu existat niciun produs analizat în aceşti ani care să nu conţină cel puţin un aditiv alimentar, în timp ce aproape 50% au avut în componenţă cel puţin cinci aditivi alimentari. 

Printre cei mai utilizaţi aditivi au fost acidul lactic (E 270), găsit în 31 de produse, azorubina (E 122), găsită în 31 de produse, albastru briliant FCF (E133), găsit în 27 de produse, acidul citric (E330), găsit în 26 de produse şi tartrazina (E102), găsită în 26 de produse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite