Voodoo-le muma-n coeur de hateri

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Azi: Haterul antireligios şi haterul antipatriotic. În gaura asta de hartă şi de vreme denumită de mulţi „înainte era mai bine”, iar de alţii, ceva mai iniţiaţi şi puţini, „Grădina Maicii Domnului", apar specii noi şi dispar altele, conform principiului darwinist - nu supravieţuieşte cel mai inteligent, ci cel mai adaptabil...

Einstein spunea cu destin profetic împlinit: „Mi-e teamă de ziua când tehnologia va înlocui interacţiunea umană. Lumea va avea o generaţie de idioţi”. Categoric suntem în mijlocul ei. La mutanţii comunismului şi capitalismului de tip „care pe care” se adaugă şi mutanţii tehnologiei. 

Suntem înconjuraţi! 

De indiferenţi, de flegmatici nepricepuţi, de epuizaţi emoţional, de stresaţi nevrotici, de imorali agresivi, de hoţi tâmpiţi sau de incompetenţi fricoşi; în plus de asta, nici femeile nu mai arată ca-n filmeeee!

Dar avem hateri! Avem unul mare de tot în fruntea ţării şi avem şi mase mari muncitoreşti de „urători” - ca să-i traducem „mot a mot” în limba română. Haterii sunt în primul rând semidocţi care au auzit ei ceva de „la unul tare” sau cel mult au o părere de grup (cum este părerea celor care le admiră părerile lui Pleşu, Patapievici, Liiceanu), au o opinie de scara blocului sau de coterie universitară. Pe lângă toate astea, băieţii ăştia se uită urât. Nu ştie a zâmbi. CTP-eul se uită urât, Liiceanu se uită urât, Turcescu se uită urât. Gardienii nopţii, la vremea când mamele ne mângâie pe creştet, vorbesc şi fac urât. Ce zic urât!!?? Ca toţi dracii!

Şi uite aşa, din spuma mării de şcoală în descompunere şi a gunoiului de pe teve s-au născut decreţeii de youtube şi autiştii de socializare şi haterii de forumuri şi de băgat în seamă. Care au opinii intelectualiste - „Pe această lume s-a murit în războaie datorate răfuielilor religioase” (au auzit ei ceva cu fundamentalismul diabolic al Al Qaida şi cu PR-ul prost al Inchiziţiei): „Religia este opiumul popoarelor!” ar fi doar două dintre clişeele cu care te întâmpină intelectual generaţia de fantome de internet cafe´.

Ei nu sunt din genul bunicilor noştri cu o ditamai culpă pe căciula care au cântat cântece patriotice pe stadioane şi cu păreri de genul: „comunismul a făcut cele mai multe blocuri pentru oameni” ; „ne-a făcut metrou şi teve color” şi „Să trăiască Combinatu'! / Că ne-a angajat bărbatu”, ci dintr-un gen mult mai îndepărtat şi mai p'afarist: „Ceauşescu a fost un tip cool care le-a tras-o la toţi” sau „Dar mai lăsaţi-ne, nene, cu comunismu' ăsta! Ce tot ne chinuiţi cu tristeţea asta!!?

În purgatoriul pe care-l trăim a mai apărut o specie de semidocţi livizi care te concediază în trei cuvinte dacă ai cumva „tupeul” să le spui că eşti credincios; dacă le mai spui şi despre Înviere i-apucă furia intelectuală nihilistă! Ei sunt de stânga, au citate marxiste şi fronde acneice de rit agnostic. După răfuiala comuniştilor cu Biserica şi aducerea ei ca anexă a Securităţii, după Revoluţie, neocapitaliştii au devenit şi mai sceptici:

A urmat inducerea sindromului vinovăţiei şi ignoranţei credinciosului şi dărâmarea patrimoniului de orice natură.

Am auzit câţiva tineri care răsfoiseră „Dawkins quotes” contrariaţi nevoie mare de „atavismul” meu cu credinţă în Dumnezeu: „Cuuum, Dumneavoastră sunteţi cu religia!!?? Am crezut ca sunteţi un tip mult mai..cool!” Eh, nu sunt! Sunt o babă anticomunistă şi credincioasă, na!

Cum elitele noastre nu sunt active în planul bursei de valori naţionale, căci, nu-i aşa, nu mai e „politically correct” să fii patriot şi nici nu mai e cool să-ţi arăţi credinţa în public pe motiv că intelectualul dedicat Vestului „are o relaţie intimă şi dubitativă” cu Cel de Sus sau, dacă ea există, şi-o ascunde pentru a nu fi contrariat şi confruntat!!? Sau pentru că ne sugerează unii din acelaşi Vest că nu se mai poartă credinţa şi patriotismul, se poartă Holocaustul, este trendy să te opui la orice vine dinăuntru şi să nu te opui la nimic ce vine din Occident! ...ai găsit ceva nasol în istoria „părinţilor” tăi!!!? Hai să facem film şi să le zicem comisarior europeni!..

Sunt convins că nu paradele religioase sau catedralele mântuirii neamului prost sunt secretele fericirii creative ale unui popor, dar cred că la mijloc este vorba şi de o doză bună de laşitate, subiectul naţional şi religios aflându-se, nu-i aşa, în „scădere dramatică de trend”, uneori chiar pe lista neagră.

Carevasăzică Mircea Vulcănescu nu mai e la modă! E prea alb-negru şi mistic intelectualul de mare talent şi anvergură, mort în locul unui student în puşcăriile comuniste..sau: Dacă a fost legionar şi ăsta, ca Eliade şi Cioran!!?? Suspect e interbelicul ăla burghezo-moşieresc şi religios care mergea de patru ori la acelaşi concert şi aplauda 30 de minute în picioare. Dacă a „împuşcat 10.000 de ţărani în 1907”?!? Păi, mai e politically correct să lauzi pe cineva dintre strămoşii tăi?!!?

E democraţie - vorba lui Traian Băsecu - din moment ce suntem înjuraţi în fiecare zi!

Dostoievski spunea că: „Acolo unde nu există Dumnezeu se poate întâmpla orice!” Şi uite aşa România a ajuns ţara tuturor posibilităţilor şi a complicităţilor în rău! Posibilitatea de fi hulit pe motiv că ai o opţiune religioasă mi se pare la fel de tâmpită şi ignara ca aceea de a fi hulit pentru opţiunea de a fi heterosexual, şi la fel de prostească precum intoleranţa la comunitatea gay.

Bunăoară, suntem înconjuraţi de tot felul de hipsteri, încrucişare din părinţi comunişti, internet şi lipsă masivă de carte, care şterg la greu cu trecutul, religia şi anticomunismul pe jos. Pentru ei patriotismul e o povară de neînţeles, e o datorie absurdă, e o cocoaşă care le abate atenţia de la adevăratele probleme ale iphone-ului.

De fapt, ştiţi ceva!? Patriotismul şi credinţa se reduc la ei înşişi... E clar! Secolul XXI va fi narcisist sau nu va fi deloc!!!

timbru liviu mihaiu
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite