Voiculescu, despre rectificare: „Sectorul de Sănătate primeşte, în sfârşit, prioritatea de care ţara are nevoie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că suma acordată la prima rectificare bugetară din acest an pentru domeniul pe care îl gestionează este de 570 de milioane de lei, arătând astfel că Sănătatea primeşte prioritatea ”de care ţara are nevoie”, capitolele avute în vedere fiind oamenii, programe, eficientizare şi investiţii.

„Sectorul de Sănătate primeşte, în sfârşit, prioritatea de care ţara are nevoie. Cifrele sunt relativ simple, vorbim de 570 de milioane de lei, alocare suplimentară în cadrul rectificării bugetare, din care 297 de milioane sunt pentru Ministerul Sănătăţii, iar 271 de milioane sunt pentru Casa Naţională de Asigurări", a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. 

El a precizat că banii primiţi la Sănătate vizează patru capitole, respectiv oameni, programe, eficientizare şi investiţii.

„Încep prin a vorbi despre oameni. Primul lucru este cu siguranţă faptul că de la 1 august salariile medicilor cresc. Deja, la sfârşitul acestei luni lucrul acesta se va vedea în buzunarul fiecărui medic. Un al doilea lucru agreat recent este creşterea plăţilor gărzilor suplimentare ale medicilor prin raportarea la salariul de bază majorat de la 1 august. Baza pentru plata gărzilor era până acum salariul de bază din 2009, acest lucru va fi rectificat, iar termenul pentru definitivarea paşilor legislativi care sunt necesari este de 1 octombrie, astfel încât de la 1 octombrie gărzile vor fi plătite la un alt nivel, iar diferenţa este semnificativă", a subliniat Voiculescu.

„Ministerul Sănătăţii are în vedere, de asemenea, măsuri de remunerare pentru medicii rezidenţi de anul I şi II pentru gărzile pe care le fac. În realitate, aceste gărzi se fac, trebuie şi recompensate. Evaluăm diverse posibilităţi pentru a motiva tinerii rezidenţi să facă aceste gărzi în continuare şi să-şi ajute medicii seniori", a mai spus Vlad Voiculescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite