Vlad Voiculescu: „Ordonanţa lăcomiei” ar putea scădea veniturile pentru jumătate din angajaţii în sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, atrage atenţia că veniturile angajaţilor din Sănătate ar putea scădea substanţial ca urmare a aplicării OUG 114/2018, cunoscută ca „Ordonanţa lăcomiei”.

„Veniturile nete din spitale vor suferi de pe urma lăcomiei PSD-ALDE. OUG 114/2018 - «Ordonanţa Lăcomiei PSD-ALDE», alături de alte limitări, ar putea face ca jumătate dintre angajaţii din sănătate să sufere scăderi ale veniturilor nete salariale comparativ cu ultimele luni ale anului trecut”, scrie Vlad Voiculescu, într-o postare pe contul său de Facebook.

Acesta prezintă şi fluturaşii de salariu ai unei asistente medicale de la Tulcea, angajată la Unitatea de Primiri Urgenţe, fluturaşi furnizaţi de Sindicatul „Solidaritatea Sanitară”: „În luna septembrie 2018, aceasta a avut un venit net de 6.120 lei, iar începând cu ianuarie 2019, pentru aceleaşi condiţii de muncă, aceasta va primi 5.355 lei, suferind o pierdere salarială netă de 765 lei!”.

„Primii afectaţi nu vor fi medicii, ci toţi ceilalţi angajaţi ai spitalelor. De condiţiile din spital, de bugetele insuficiente şi de corupţia din sistem vor suferi însă cu toţii, în primul rând pacienţii!”, susţine Voiculescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite