Viziunea lui Boc. Pensionarii, sursa de risipă a banilor de la buget - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Emil Boc
Premierul Emil Boc

Presa internă scrie despre atacarea ordonanţei ce vizează concedierea profesorilor, viziunea Guvernuluii Boc privind sursa de riripă a banilor, dar şi despre procedurile unui medic român din Germania. Printre alte subiecte, Berceanu promite 282 kilometri de autostradă, iar Salariul minim e considerat "discriminatoriu".

CITEŞTE ŞI: PENSIONARII AMENINŢĂ CU PROTESTE ÎN STRADĂ

Viziunea lui Boc. Pensionarii, sursa de risipă a banilor de la buget

Două ordonanţe de urgenţă succesive lasă să se întrevadă viziunea Guvernului Boc în ceea ce priveşte „eliminarea surselor de risipă şi gestionarea corectă a resurselor pentru a putea moderniza ţara”.

Printre cele mai importante „surse de risipă” identificate de Guvernul Boc se numară pensionarii, srie Gardianul. Prin urmare, va fi anulată legea care le acorda pensionarilor o compensaţie în bani pentru tichetele de călătorie pe calea ferată neutilizate, înlăturând astfel „abuzul” pensionarilor, care în loc să se plimbe cu trenul de-a lungul şi de-a latul ţării, preschimbau în bani biletele de tren oferite cu generozitate de către stat.

Un român, "stăpânul" inelelor care prelungesc viaţa

Chirurgul Octavian Bud oferă pacienţilor din Germania o şansă la o viaţă sănătoasă. Specializat în chirurgie metabolică, este adeptul intervenţiilor chirurgicale cât mai puţin invazive şi a perfecţionat, în acest sens, propriile tehnici.

Procedurile prin care, printre altele, implantează inele gastrice, pacienţilor obezi lipsiţi de alte alternative pentru a avea o viaţă mai sănătoasă, sunt într-o continuă perfecţionare, iar experimentele sale reuşite l-au adus în atenţie presei germane, informează Evenimentul Zilei.

Visul lui Berceanu: 282 km de autostradă din bani UE în 2015

Chiar dacă anul acesta nu vor fi inauguraţi decât 101,64 km de autostradă, pentru 2015 autorităţile se pregătesc de tăiat panglica pentru 281,72 km, proiecte de aproape şase miliarde de euro, finanţate din fonduri europene.

Cele patru tronsoane de autostradă pentru care vor fi organizate licitaţii în acest an sunt Nădlac - Arad (38,5 km), Orăştie - Sibiu (70,42 km), Lugoj - Deva (91 km) şi Deva - Orăştie (32,8 km). În acest sistem de finanţare cu fonduri nerambursabile va intra şi tronsonul Arad - Timişoara, inclusiv centura ocolitoare a Aradului (în total 49 km) unde se lucrează deja cu bani împrumutaţi de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), scrie Gândul.

Salariu minim, "discriminatoriu"

Sindicaliştii ameninţă că vor da în judecată Executivul dacă acesta nu-şi asumă iniţiativa transformării, prin ordonanţă de Guvern, a coeficientului 1 din Legea salarizării unitare în salariul minim pe economie, cu valoarea de 705 lei.

Liderii sindicali s-au declarat nemulţumiţi în urma întâlnirii care a avut loc ieri la Ministerul Muncii, anunţând greve şi proteste de stradă, pe fondul creşterii preţurilor şi scăderii nivelului de trai. Cea mai mare nemulţumire este legată de salariul minim pe economie, care din start este discriminatoriu, urmând a creşte până la 705 lei numai sectorul bugetar, în timp ce în sectorul privat va rămâne de 600 de lei, relatează Jurnalul Naţional.

Aurel Cornea: Vom ataca ordonanţa care prevede reducerea numărului de profesori

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că Ordonanţa de Urgenţă 114, care prevede reducerea numărului angajaţilor din educaţie, nu este de natură să ducă la îmbunătăţirea actului de învăţământ, a precizat liderul Aurel Cornea.

"Am fost singura categorie socio-profesională care a scos de pe piaţă 19.000 de profesori. Nu am negat acest document (ordonanţa de urgenţă - n.r.), dar nu îl vom susţine şi îl vom ataca la Curtea Constituţională prin Avocatul Poporului", a anunţat Cornea, citat de Cotidianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite