Viziere de protecţie produse la imprimante 3D, donate personalului medical de un laborator educaţional din Ilfov. Cum arată „produsul finit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SmartLab deţine 6 imprimante 3D pe care le pune la treabă în folosul celor care au nevoie de vizier de protecţie  Imagine: Facebook
SmartLab deţine 6 imprimante 3D pe care le pune la treabă în folosul celor care au nevoie de vizier de protecţie  Imagine: Facebook

SmartLab – un laborator educaţional din judeţul Ilfov – produce componentele din plastic şi vizierele pentru măştile de protecţie cu ajutorul imprimantelor 3D, pe care le oferă apoi medicilor şi funcţionarilor care intră în contact cu publicul.


Remus Trandafir, directorul Direcţiei Absorbţiei de Fonduri Interne şi Internaţionale din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov, a prezentat proiectul într-un video postat pe pagina de socializare a instituţiei.

„Avem aici mai multe imprimante 3D care în mod normal sunt folosite pentru modelele derulate în cadrul Laboratorului SmartLab, pentru copiii din judeţul Ilfov şi din municipiul Bucureşti. Întrucât cursurile au fost suspendate în acestă perioadă şi se fac online, am hotărât să folosim aceste imprimante pentru a produce materialele de protecţie din domeniul medical. Într-un parteneriat (…) am hotărât să printăm vizierele necesare doctorilor sau personalului care interacţionează cu publicul. Aici, după cum puteţi vedea, tipărim nişte dispozitive de prindere. Într-o primă fază vom distribui aceste viziere personalului angajat al Consiliului Judeţean Ilfov care interacţionează constant cu publicul, urmând ca, bineînţeles, să fie distribuite şi medicilor din judeţ”, a declarat Remus Trandafir.

Câte măşti ies de pe „linia de producţie”

Desigur, fiind vorba despre imprimante 3D educaţionale, nu industriale, procesul de producţie este unul limitat, dar asta nu îi descurajează pe autorii proiectului, care vor să ajute puţin câte puţin. În cadrul SmartLab se produc aproximativ 10 dispozitive pe zi sau aproximativ 50 de viziere pe săptămână. 

„Nu este o cantitatea foarte mare, dar având în vedere că sunt nişte imprimate utilizate în mod normal în procesul educational, ele nu au un rol industrial. Însă am hotărât ca măcar şi aceste mici resurse să le punem la dispoziţia publicului şi a luptei împotriva COVID-19. De aceea estimăm o producţie de circa 50 de viziere pe săptămână”, mai spune Remus Trandafir, directorul Direcţiei Absorbţiei de Fonduri Interne şi Internaţionale.


„Imprimantele 3D de la Smart Lab Magurele nu stau acasă. Lucrează cu normă întreagă la producerea vizierelor atât de necesare medicilor şi, în general, celor care lucrează cu publicul. Pentru că nu sunt destinate uzului industrial, ci doar celui pedagogic, imprimantele pot să producă aproximativ 50 de viziere pe săptămână. Acestea vor ajunge la personalul medical, dar şi la angajaţii Consiliului Judeţean Ilfov care lucrează cu publicul. #staţiacasă”, este mesajul postat pe pagina de socializare a Consiliuui Judeţean Ilfov.

viziere 3d

Două viziere produse cu ajutorul imprimantelor 3D de la SmartLab Imagine: captură video

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite