Visul unei nopţi de iarnă...înainte şi după redistribuire

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Viitorului din Eşanca FOTO http://www.darabaneni.ro
Strada Viitorului din Eşanca FOTO http://www.darabaneni.ro

Aproximativ 30 de elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” din Darabani au dormit săptămâna trecută două nopţi în sălile de clasă ale unităţii de învăţământ, deoarece nu au putut pleca acasă din cauza nămeţilor.

Ce au putut visa copiii în cele două nopţi petrecute la şcoală? Eventual că vor ajunge parlamentari, deoarece în prezent urbea natală nu le oferă foarte multe alternative. Şi dacă nu au obţinut un mandat în prima noapte, mai au o şansă în cea de-a doua, la redistribuire.

„Ce este politica în ziua de astăzi? Doar manipulare”. Acestea sunt vorbele unui politician cu ştate vechi din cel mai nordic oraş al ţării. Tinerii fac parte prea puţin din targetul aleşilor noştri deoarece unii nu pun ştampila, iar restul sunt încă bulversaţi şi nu şi-au definit, încă, opţiunile electorale. Nici nu aveau cum, din moment ce Darabaniul este un oraş aproape paralizat. Şi asta nu din cauza nămeţilor în care a fost îngropat. Patologia acestui oraş este una cronică şi este cauzată de impotenţa conducătorilor, politicienii urmărindu-şi până acum doar propriul interes.

La Darabani, iarna îi ca vara

image

Spitalului Orăşenesc care deservea aproximativ 50.000 de oameni din zonă i s-a sistat anul trecut finaţarea şi a murit, fabricile au fost închise, chiar şi pe unele şcoli din zonă a fost pus lacătul. Şi toate acestea în  perioada în care la guvernare au fost, paradoxal, şi doi parlamentari dărăbăneni. Paradoxul nu se opreşte aici. La Darabani, iarna îi ca vara. Cu aproximativ doi ani în urmă aproximativ 30 de copii au fost abandonaţi în plină stradă de şoferul microbuzului şcolar deoarece acesta nu a mai putut suporta reducerile salariale ale guvernanţilor.

Abandonaţii de pe strada Viitorului

Ironia sorţii, copiii respectivi locuiau pe strada Viitorului din localitatea arondată Darabaniului, Eşanca. Cu două săptămâni înainte de trecerea în noul an, factorul uman sau politic, fără a le amesteca unul cu celălalt, nu au mai influenţat destinul celor 30 de elevi sinistraţi ai zăpezii care au fost nevoiţi să doarmă două nopţi în şcoala unde învaţă, Liceul „Dimitrie Cantemir”, din cauza infernului alb care a cuprins nordul Moldovei.

vis11

Conform legislaţiei actuale şi în condiţiile în care Parlamentul României are mai mulţi membri şi decât SUA, de ce aceşti copii nu ar putea visa şi ei să facă parte din Legislativul ţării? Pentru că ar avea şanse mai mari decât să ajungă medici, profesori sau ingineri în urbea natală. Şi dacă nu ar reuşi din prima, la redistribuirea mandatelor şansele lor s-ar mări considerabil. Până la urmă, cine le interzice să viseze?

image

În cea de-a treia zi, copiii s-au trezit şi, după ce dărăbănenii au deblocat drumurile, s-au întors fiecare la casele lor, şi au revenit la grijile de zi cu zi. Pentru că visul lor nu are nimic în comun cu cel al politicienilor. Cel puţin până acum. Săptămâna aceasta cursurile sunt suspendate în şcolile din judeţul Botoşani, pentru că zăpada şi viscolul au revenit. La fel şi visele tinerilor.

vis

Citiţi mai multe pe website-ul oficial.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite