Virusul ucigaş Cov-19 se transmite prin folosirea linguriţei şi a vasului de la împărtăşanie. Institutul de Sănătate Publică

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea unui obiect de mai multe persoane, consecutiv, este mijlocul cel mai rapid, mai direct şi mai eficient de a transmite virusul ucigaş SARS CoV-2.

Avem acum poziţia oficială a Institutului Naţional de Sănătate Publică, că linguriţa prin care se transmite o cantitate de vin la mai multe persoane, din acelaşi vas şi prosopul cu care aceste persoane sunt şterse apoi la gură, folosite în această perioadă în ritualul împărtăşirii practicat de preoţii şi episcopii Bisericii Ortodoxe Române -- deşi am cerut cu insistenţă să se oprească această practică ce pune în pericol vieţile oamenilor – transmite virusul SARS CoV-2 ca oricare alte obiecte.

Vă amintesc că duminica trecută arhiepiscopul Macedon (Teodosiue) Petrescu, al Tomisului, a împărtăşit peste 100 de persoane folosind procedurile descrise mai sus. Amintesc, de asemenea, că, deşi sesizată, Biserica Ortodoxă Română a încurajat preoţii să continue săvărşirea acestui ritual. Purtătoreul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu şi purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, preotul Vasile Bănescu, au transmis informaţia falsă conform căreia linguriţa, vasul şi prosopul folosite în acest ritual nu transmit virusul SARS Cov-2. Imediat am depus un denunţ penal împotriva arhiepiscopului Tomisului şi am sesizat Ministerul Afacerilor Interne şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă solicitând ca, de îndată, să dispună intrezicerea, în această perioadă, a ritualului care pune în pericol viaţa oamenilor, inclusiv a preoţilor şi a dascălilor.

Deşi a început cercetarea penală, iar Ministerul Afacerilor Interne a înregistrat petiţia noastră, încă nu au fost luate măsuri în acest sens. Azi, la Catedrala Mântuirii Neamului, mai mult de 200 de persoane au participat la ritualul de împărtăşire, în aceleaşi condiţii. Am sunat la serviciul de urgenţă şi la Catedrală s-a deplasat un echipaj al Poliţiei. Din imaginile pe care le deţinem rezultă că au fost împărtăşiţi şi copii (unii chiar cu vârste foarte mici).

În conformitate cu prevederile art. 54, alin (2) din Decretul Prezidenţial privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, „în situaţia propagării unor informaţii false în mass-media şi în mediul on-line cu privire la evoluţia COVID-19 şi la măsurile de protecţie şi prevenire, instituţiile şi autorităţile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect şi obiectiv populaţia în acest context”. Instituţia publică autorizată şi totodată competentă să informeze în mod corect şi obiectiv populaţia este Institutul de Sănătate Publică.

La ora 19:33 m-am adresat serviciului Tel Verde al Institutului de Sănătate Publică din România. Convorbirea a fost înregistrată oficial, iar răspunsul primit este, de asemenea, oficial. Numărul pe care oricine îl poate folosi pentru a obţine informaţii cu privire la răspândirea viruusului SARS Cov-2 şi la măsurile de prevenire este 0800800358.

Răspunsul Institutului de Sănătate publică, unul clar şi fără echivoc, a fost cel pe care îl aşteptam, căci îl ştiam: ritualul pe care îl practică în aceste zile de pandemie Biserica Ortodoxă Română, de folosire a unei linguriţe pentru transmiterea vinului la mai multe persoane, din acelaşi vas, transmite virusul SARS Cov-2.

Această informaţie este oficială, autentică, are autoritate, iar instituţiile şi autorităţile publice din România trebuie să ţină cont de ea şi să dispună imediat interzicerea acestui ritual. Biserica Ortodoxă, la rândul ei, are obligaţia să ţină cont de această informaţie publică pe care o transmitem publicului larg. Pentru că trăim într-un stat de drept, persoanele din conducerea Bisericii Ortodoxe Române trebuie să răspundă penal pentru îndemnul la nerespectarea legii prin încurajarea practicii respective în contextul descris, cu consecinţe deosebit de grave. Oamenii care doresc să se împărtăşească trebuie să înţeleagă că se expun riscului de a contacta covirusul ucigaş şi riscului de a transmite virusul şi persoanelor care au înţeles deja că acest ritual trebuie evitat în această perioadă. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite