Viorica Dăncilă, despre solicitările managerilor de spitale: „Mă voi întâlni cu sindicatele din Sănătate pe 8 mai”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat la începutul şedinţei de Guvern că se va întâlni cu sindicaliştii din Sănătate pe 8 mai, după ce Sanitas va organiza o grevă de avertisment de două ore.

„Am hotărât ca marţi, 8 mai, să avem o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, ministrul Muncii şi ministrul Finanţelor pentru a discuta despre problemele lor şi pentru a vedea ce soluţii putem găsi”, a explicat Dăncilă. 

Aceasta a mai explicat că în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu grupul de manageri de spitale aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale au fost găsite deja soluţii. Miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost la sediul Guvernului pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre doleanţele sindicaliştilor din sistem, care ameninţă cu greva generală de la 11 mai. 

„Aceste propuneri (ale sindicaliştilor, n.red.) coincid în mare parte cu cele transmise premierului de către managerii de spitale. Va fi necesară o analiză foarte atentă şi efectuarea unor simulări,  astfel încât în urma modificărilor pe care le vom face nimeni să nu piardă din veniturile obţinute deja. Pe de altă parte,  una dintre solicitările sindicatelor referitoare la demararea negocierilor privind Contractul Colectiv de Muncă este ca şi rezolvată, în sensul că vom demara aceste negocieri. Cu siguranţă se vor gasi soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. Pentru noi este important ca pacienţii să aibă acces la serviciile medicale de care au nevoie”, a declarat, miercuri, Sorina Pintea.

Sindicaliştii nu renunţă la calendarul protestelor

Reprezentanţii Sanitas au transmis, printr-un comunicat, că principalele discuţii s-au purtat în jurul revendicării Federaţiei de a se elimina plafonul de 30% pe ordonator principal de credite, impus de Legea salarizării bugetare, plafon care limitează acordarea sporurilor din noul Regulament.

„O posibilă soluţie avansată este excluderea din limita celor 30 de procente a plăţii suplimentare pentru zilele de sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale, precum şi a plăţii  suplimentare pentru gărzi. Federaţia Sanitas a cerut, în continuare, acordarea creşterilor salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială, precum şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate, revendicări cu care a declanşat programul de proteste”, se arată în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite