Violenţa Coaliţiei pentru Familie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe 19 noiembrie 2016, comunitatea LGBT şi aliaţii au ieşit în stradă la marşul "Dumnezeu nu face politică". Acum, după marş, unul din organizatori a fost acuzat cu moartea şi a depus plângere penală.

Pentru cei care au nevoie de o scurtă recapitulare, cred că e important să menţionăm ce s-a întâmplat în ultimul an, de când demersul de modificare a articolului 48 din Constituţie, privind familia, a început.

Semnalul a fost dat de Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, care în slujba de Crăciun a îndemnat enoriaşii să sprijine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, vorbind despre o Grecie “îngenuncheată” prin legalizarea parteneriatelor civile pentru cuplurile gay. Urmează un val de preoţi vizitând gospodăriile oamenilor, în sate, în oraşe mici, în cartiere, de Bobotează, cu tabelele de semnături în mâini. Pe 28 ianuarie aveau deja 1 milion de semnături.

Tot în ianuarie, s-a încercat să se între în şcoli. Au fost semnalate cazuri în Neamţ, Timiş, Bacău şi Botoşani. Mai apoi în marile oraşe au apărut corturile, un nou val de consternare în societate. În martie Coaliţia dă drumul documentului programatic “50 de măsuri pentru familie”, în care-şi prezintă programul politic explicit: post în guvern, la nivel de secretar de stat, comisie parlamentară, restricţionarea avortului, descurajarea divorţului, modificarea legislaţiei penale şi a regimului de taxare.

Prin luna mai, un alt asalt mediatic împotriva comunităţii LGBT, show-ul grandios regizat la Senat la depunerea semnăturilor. Camioane, voluntari, zâmbete multe, o victorie a democraţiei! În luna iulie câştigă o primă bătălie importantă, la Curtea Constituţională, despre care am mai scris. În toamnă începe asaltul asupra Parlamentului, discuţii intense, presiuni, pentru a cupla alegerile parlamentare şi referendumul. Jocuri de culise, parlamentari ataşaţi cauzei, discuţii directe cu partidele parlamentare.

image

În toată această perioadă, homosexualitatea a fost constant patologizată, într-o manieră care i-ar face invidioşi pe cei mai experimentaţi activişti anti-gay. Constant, de-a lungul acestui an, Coaliţia pentru Familie ne-a negat nu doar drepturile, ci ne-a negat pe noi ca oameni, a încercat (şi încearcă) să ne anihileze identitatea.

În Uganda, Scott Lively, faimos promotor al legislaţiei de criminalizare a homosexualităţii, a prezentat în spaţiul public şi în discuţiile cu legiuitorii, populaţia, filme porno gay, extreme, sugerând că toţi “sodomiţii” se comportă la fel, deci trebuie opriţi. În Rusia lui Putin, avem la televiziuni naţionale documentare ca “Sodom”, în care, la fel, se prezintă dintr-o perspectivă tendenţioasă mişcarea gay.

Coaliţia pentru Familie s-a asociat încă de la înfiinţare cu personaje dubioase moral, cu părţi ale extremei drepte, a facilitat difuzarea în spaţiul public a unor conspiraţii, a promovat site-uri ultra-conservatoare, a aplaudat cu aplomb victoria lui Donald Trump, a folosit consilieri asociaţi cu dreapta conservatoare-baptistă din SUA.

La noi, în România, Coaliţia pentru Familie a acţionat pe mai multe paliere. Ştim poate cazul în care aceştia au prezentat în spaţiul public poze de la diverse festivaluri gay. În acest mod, stigma şi oprobiul public e asigurat împotriva tuturor persoanelor LGBT din România. Mai apoi, au folosit constant pseudo-studii pentru a sugera că “conversia gay” este posibilă, că orientarea sexuală este dobândită. Aşadar, “homosexualii corup” la ordinea zilei. Mai mult, problematica copiilor a fost introdusă în discuţie, căci, cum altfel “homosexualii corup copii”, sunt pedofili, nu trebuie acceptaţi. S-a ajuns în instanţe în care reprezentanţi ai Coaliţiei comparau homosexualitatea cu zoofilia, cu poligamia.

image

Un alt punct are a face cu persoanele transgender. Coaliţia a marşat mult şi pe patologizarea identităţii de gen, negând că ar exista persoane transgender, că identitatea de gen diferită de sexul biologic chiar ar putea fi o realitate pentru semenii noştri. Tuturor persoanelor LGBT, Coaliţia pentru Familie le neagă umanitatea, statutul de cetăţean, identitatea proprie, asumată.

Coaliţia pentru Familie s-a asociat încă de la înfiinţare cu personaje dubioase moral, cu părţi ale extremei drepte, a facilitat difuzarea în spaţiul public a unor conspiraţii, a promovat site-uri ultra-conservatoare, a aplaudat cu aplomb victoria lui Donald Trump, a folosit consilieri asociaţi cu dreapta conservatoare-baptistă din SUA.

Niciodată Coaliţia nu a ieşit cu un mesaj pozitiv despre minorităţile sexuale şi de gen. Niciodată Coaliţia nu a ieşit să se pronunţe împotriva limbajului violent în spaţiul public. Niciodată Coaliţia nu a dorit un dialog real pe tema orientării sexuale, a identităţii de gen, a drepturilor cetăţeneşti. 

Astăzi, după organizarea marşului “Dumnezeu nu face politică”, publicarea pe pagina Coaliţiei a numărului (public) de telefon al unui coleg de-al meu şi ameninţările cu moartea care au urmat, cred sincer că această Coaliţie pentru Familie trebuie să îşi ceară scuze pentru valul de ură pe care l-a generat şi întreţinut în spaţiul public. Dacă urmărim cum s-a comportat în spaţiul public Coaliţia pentru Familie după marşul “Dumnezeu nu face politică” vedem clar mesajul de ură: atacuri la persoana mea, tolerarea mesajelor homofobe, transfobe, promovarea site-urilor ultra-conservatoare.

Niciodată Coaliţia nu a ieşit cu un mesaj pozitiv despre minorităţile sexuale şi de gen. Niciodată Coaliţia nu a ieşit să se pronunţe împotriva limbajului violent în spaţiul public. Niciodată Coaliţia nu a dorit un dialog real pe tema orientării sexuale, a identităţii de gen, a drepturilor cetăţeneşti. S-a dorit crearea unui mediu ostil, demonizarea unui întreg grup. Astăzi, lucrurile au ajuns prea departe. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite