Vîntu, acuzat de ,,terorism pshihologic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la şase luni de închisoare de magistraţii Judecătoriei Sectorului 1, pe motiv că ar fi făcut „presiuni psihice" asupra lui Sebastian Ghiţă, pe care l-ar fi determinat astfel să-i plătească 150.000 de euro.

Judecătorii au subliniat că SOV l-ar fi ameninţat pe Ghiţă că îi va compromite imaginea în mass-media şi că îi va izola partenerii de afaceri, lucru care i-ar fi stat în putere atâta vreme cât familia sa controla Realitatea Media. Cât despre ameninţările cu moartea lansate de Vîntu în discuţia înregistrată de Sebastian Ghiţă şi ataşată plângerii penale care a stat la baza anchetării lui SOV, acestea au fost considerate de magistraţi „ireale, imposibile, incredibile".

„Instanţa apreciază că nu pot fi calificate ca având legătură cu realitatea obiectivă afirmaţiile referitoare la dealurile Moldovei („...ca tine am îngropat prin dealurile de prin Moldova" - îi spunea SOV lui Ghiţă, potrivit înregistrării) , şi nici cele privind sutele de rakeţi care ar fi fost împuşcaţi de inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu", arată magistraţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite