VIDEO Start la programul „Aparate dentare pentru copii, ochelari pentru vârstnici”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 50 de pensionari bucureşteni au depus dosare pentru a-şi recupera banii pe ochelari FOTO 123 RF
Peste 50 de pensionari bucureşteni au depus dosare pentru a-şi recupera banii pe ochelari FOTO 123 RF

Începând de ieri, elevii bucureşteni îşi pot pune aparate cu ajutor de la autoritatea locală. Mai exact, familiile elevilor din Bucureşti pot beneficia de un ajutor financiar de 750 de lei pentru aparatul dentar, respectiv 1.500 de lei dacă aparatul dentar e necesar pentru cele două arcade.

„Avem deja 150 de bilete de trimitere care au ajuns la ambulatoriul Spitalului de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Bucureşti. Întâi, copilul merge la cabinetul stomatologic şcolar pentru a obţine bilet de trimitere la ortodont, se programează la specialist care dă sau nu o recomandare pentru aparat dentar şi recomandarea respectivă se depune la dosar, care va fi trimit pe email şi va fi evaluat de o comisie de evaluare. După ce se fac verificările, copilul este programat pentru aparatul dentar”, au explicat oficialii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB). 

Pentru a obţine banii de la Primăria Capitalei, părinţii sau reprezentanţii legali sunt nevoiţi să transmită un dosar către Administraţi Spitalelor. Doar luni, în primele ore de la startul proiectului, au existat 150 de cereri ale părinţilor şi nu există dată limită până la care pot fi depuse solicitările, arată reprezentanţii ASSMB. Potrivit acestora, eligibili sunt elevii din Bucureşti cu vârste cuprinse între 7 şi 16 ani. 

Ochelari decontaţi pentru pensionarii cu venituri mici 

Tot luni s-a dat startul programului prin care pensionarii primesc 250 de lei pentru ochelari, de bani urmând a beneficia strict pensionarii bucureşteni cu venituri reduse, anunţă Primăria Capitalei. La primele ore ale dimineţii, peste 50 de pensionari erau deja la coadă la Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucureşti (CSMB), însă doar 14 au avut dosarul complet şi au putut să primească cei 250 de lei oferiţi de Primăria Capitalei. 

„Bugetul programului este de 50 de milioane de lei, estimarea fost făcută după ce Institutul Naţional de Statistică a stabilit că la nivelul Capitalei sunt 246.000 de persoane care au pensii mai mici decât salariul minim net pe economie”, a declarat, pentru „Adevărul”, Alexandra Dobre, directorul CSMB.

În ceea ce priveşte condiţiile, pensionarii trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în municipiul Bucureşti de cel puţin cinci ani, să fie pensionaţi în condiţiile legii şi să aibă nivelul pensiei cumulate mai mic decât salariul minim net pe economie şi cel puţin 50 de ani împliniţi. Potrivit regulamentului, ochelarii pot fi achiziţionaţi de la orice operator economic începând cu 2 august 2018 şi trebuie să fie achiziţionaţi în baza unei recomandări de la oftalmolog. Conform regulamentului, suma va fi achitată o singură dată per beneficiar, în termen de 45 de zile de la data depunerii dosarului. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite