Dacă Rusia a decis să cea mai bună politică este ocuparea efectivă a unei părţi din celui de-al doilea stat românesc şi dobândirea controlului politic asupra întregii Republici Moldova, în mod natural poporul român a fost nevoit să lucreze cu acele instrumente ce îi sunt caracteristice şi care nu pot avea la bază mijloace violente sau minciuna.

Nichita Stănescu avea să spună foarte frumos că „Limba română este patria mea”. Ţara nu reprezintă pentru poporul român un contur marcat de graniţe fizice, ci o suprafaţă spirituală.

În acest moment se află în desfăşurare Caravana Un trai mai Bun desfăşurată de Tinerii Moldovei, dar cum un trai mai bun nu poate veni decât prin Reunirea cu România a Republicii Moldova, vorbim de fapt de o Caravană a Unirii.

Aceşti tineri minunaţi, marea lor majoritate de liceu şi de facultate s-au adunat pentru că ei simt româneşte. E vorba de tineri intelectuali, e vorba de cei care acum schimbă mentalităţi prin exemplul lor, prin promovarea Integrării europene a Republicii Moldova prin varianta corectă şi sigură a Reunirii cu ţara-mamă.

Ne aflăm în mijlocul acestei campanii în care Tinerii Moldovei vor trece prin 300 de localităţi din Republica Moldova. Se merge acolo unde românismul este cel mai puternic, în satele celui de-al doilea stat românesc, acolo unde gândul de ţară trezeşti fiori.

Pentru aceşti români, ţara nu este politicul de la Bucureşti, ci gândul la fraţii de peste Prut, la cei care parcă după 20 de ani de orbire au devenit conştienţi că Unirea nu se face aşteptând, ci lucrând. Dragostea în familie trebuie şi declarată, nu doar simţită.

Aceşti tineri sunt „soldaţii" poporului român şi care şi-au asumat în secolul XXI să ducă un mesaj personal şi direct, un mesaj cu suflet, un mesaj ce poate fi doar simţit către toţi cei din Republica Moldova. Prin exemplul lor de bună conduită, prin sacrificiu, prin inteligenţa de care dau dovadă oferă modele de care noi românii suntem mândri şi care reuşesc să schimbe mentalităţi.

Între timp efortul lor pare a nu schimba doar mentalităţi la nivelul societăţii civile ci şi la nivel politic. Partidele pro-europene încep să preia acest mesaj în discursul lor politic. 

Mai jos se află un material video cu aceşti tineri minunaţi, iar ceea ce ei fac reprezintă doar un pas în plus pe cărarea Reîntregirii Neamului Românesc şi dovadă că românii merită să trăiască împreună.