VIDEO Sindicaliştii au ieşit în stradă: Manifestaţii în faţa Guvernului şi la Cotroceni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii ies astăzi în stradă. Reprezentanţii celor cinci mari confederaţii sindicale vor picheta, începând de joi şi până marţi, sediile Guvernului şi Administraţiei Prezidenţiale. La protest sunt aşteptaţi circa 1.000 de oameni.

Aceştia protestează împotriva asprelor măsuri de austeritate convenite de Executiv în acordul cu FMI, a declarat preşedintele CNSLR - Frăţia, Marius Petcu.

Protestatarii se vor afla în faţa Administraţiei Prezidenţiale între orele 9.30 şi 11.30, iar în faţa Guvernului de la 10.00 la 12.00.

Dezmăţ pe banii publici: Statul plăteşte câte 36 de directori pentru agricultură în fiecare judeţ!

Reprezentanţii angajaţilor din sectorul bugetar resping curba de sacrificiu propusă de Executiv şi anunţată de preşedintele Traian Băsescu, care presupune reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută, a pensiilor şi indemnizaţiilor de şomaj şi a altor ajutoare sociale cu 15 la sută.

Mamele îşi lasă copiii acasă ca să protesteze în stradă

Braşov: Mitinguri spontane de protest

Sindicatele solicită identificarea altor măsuri de reducere a deficitului bugetar, calificând drept "absurde" măsurile propuse de executiv. De asemenea, sinidicaliştii se opun reducerii salariului minim de la 750 de lei la 600 de lei, precum şi reducerii veniturilor.

Nu le pasă de recesiune: Salariu de barosan din primărie care sfidează criza: 5.000 de lei pe lună

"Cerem reducerea personalului clientelar din administraţia centrală, reducerea cheltuielilor de achiziţii, transparenţa licitaţiilor, reducerea deplasărilor, a indemnizaţiilor de conducere şi a altor drepturi gen sporuri, pe care le primeşte personalul de conducere din instituţiile de stat, recuperarea de la societăţile de stat a banilor care, anul trecut, s-au cheltuit nejustificat. Vrem ca la disponibilizări, dacă este cazul, să se aplice principiul 'ultimul venit, primul plecat'. Numai aşa scăpăm de nepotism şi clientelism politic", a declarat preşedintele CSDR, Iacob Baciu.

Liderul Cartel Afla atrage atenţia că aceste măsuri drastice trebuie însoţite de măsuri economice, altfel din toamnă vom asista şi la majorarea taxelor şi impozitelor.

Sindicatele au cerut amânarea şedinţei de vineri a CES, pentru luni, deoarece Ministerul de Finanţe nu le-a pus la dispoziţie datele ce au stat la baza deciziilor anunţate de preşedintele Băsescu.

Pe 19 mai, sindicatele vor organiza un amplu miting de protest în Capitală. Sindicaliştii ameninţă cu declanşarea grevei generale. Şi sindicatele din sănătate s-ar putea alătura profesorilor, declanşând grevă generală din 31 mai. Federaţia Sanitas va analiza după mitingul din 19 mai dacă declanşează grevă generală. Preşedintele Sanitas, Marius Petcu a spus că şi problemele din Sănătate sunt la fel de mari şi că diminuarea salariilor şi a pensiilor afectează la fel de tare şi sectorul sanitar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite