VIDEO Săptămâna internaţională împotriva hărţuirii. Spot de conştientizare a fenomenului: Pisi, păpuşă şi iepuraş se pedepsesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna internaţională împotriva hărţuirii stradale are loc până pe 13 aprilie 2019, în mai mult de 70 de ţări şi 200 de oraşe din întreaga lume. România se alătură acestui eveniment pentru a-l 5-lea an consecutiv cu un spot de conştientizare, care oferă sfaturi utile.

Hărţuirea stradală este o problemă socială şi o formă de violenţă şi încălcare a drepturilor omului. În România, discuţia despre acest fenomen abia acum devine de interes, mai ales în contextul în care este sancţionată cu amendă.

Ca parte a campaniei internaţionale împotriva hărţuirii stradale, Hollaback! România (mişcare de conştientizare a hărţuirii în spaţiul public), Asociaţia Necuvinte, Poliţia Română, Oana Bîzgan (deputată independentă şi iniţiatorarea legii) Dragoş Pătraru (jurnalist) şi Alin Dincă (solist formaţia Trooper) au creat un spot de conştientizare asupra fenomenului. 

Spotul îşi propune să îi sensibilizeze pe oameni şi să răspundă la întrebări precum: Ce este hărţuirea stradală? Care este diferenţa între flirt şi hărţuire? Cum se sancţionează? De ce merită sancţionată? Ce pot face victimele dar şi martorii? 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite