VIDEO „Salvăm un profesor, salvăm generaţii!”. Ajutaţi un profesor să învingă în lupta cu cancerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adela Rogojinaru are nevoie de ajutorul nostru
Adela Rogojinaru are nevoie de ajutorul nostru

Universitatea din Bucureşti continuă campania demarată în luna septembrie a anului trecut, „Salvăm un profesor, Salvăm generaţii!“, în încercare de a strânge 39.654 de euro, sumă necesară pentru continuarea tratamentului de care are nevoie Adela Rogojinaru, conferenţiar doctor la Facultatea de Litere, diagnosticată cu cea mai severă formă de cancer de piele.

În luna aprilie a anului 2012, Adela Rogojinaru,  membru marcant al comunităţii academice, a fost diagnosticată cu melanom malign cu metastaze. Cu mare întârziere de la momentul în care medicii au aflat care este boala de care suferă, dar şi din cauza costurilor mari de spitalizare şi tratament, aceasta a început tratamentul abia în toamna anului trecut, într-un stadiu deja avansat al bolii, în care starea de sănătate i se deteriorase alarmant.

Cumpărarea tratamentului cu vemurafenib (Zelboraf), un citotastic de ultimă generaţie, o parte din costurile de spitalizare, ca şi alte costuri medicale, au fost posibile prin campania de strângere de fonduri iniţiată de Universitatea din Bucureşti.  Însă, după 10 luni de tratament cu vemurafenib, s-a instalat rezistenţa la tratament, aşa cum arată majoritatea studiilor clinice desfăşurate. Drept urmare, a devenit necesară întărirea răspunsului imunitar antitumoral cu ipilimumab (Yervoy, sub denumirea comercială). Acest tratament se aplică în patru reprize, prin perfuzie, iar gramajul tratamentului se stabileşte în funcţie de greutatea corporală a pacientului.

Patru etape de tratament

Tratamentul integral constă în administrarea a patru cure de tratament, fiecare cură conţinând trei flacoane de ipilimumab. Costul integral al tratamentului este de 235.340 RON (52.872 de euro, la cursul euro de astăzi). Prima cură de tratament a fost deja administrată în data de 14 august a acestui an, aceasta fiind acoperită exclusiv din fondurile proprii ale familiei profesoarei Adela Rogojinaru.

Suma rămasă spre donaţie este de 176.505 RON (39.654 de euro, la cursul zilei). În paralel cu tratamentul cu ipilimumab, Adela Rogojinaru urmează un tratament constând în sesiuni de radioterapie.

Tratamentele pentru melanom malign sunt de ultimă generaţie şi singurele care asigură şanse de supravieţuire în cazul acestei maladii extrem de virulente, pentru care nu s-au dezvoltat terapii specifice eficace în ultimii treizeci de ani. 

Universitatea din Bucureşti face apel către publicul larg, către întreg mediul academic, către specialiştii din domeniu, către mediul de afaceri, către foştii săi studenţi, precum şi către toţi cei care pot susţine, cu orice contribuţie financiară, continuarea tratamentului.

Modalităţile prin care se pot face donaţii 

Cei care doresc să o ajute pe profesoara Adela Rogojinaru au la dispoziţie mai multe modalităţi de a face donaţii:

Prin Internet Banking, în conturile:

CONT LEI: RO19INGB0000999903185855; CONT EURO: RO12INGB0000999903185496;

CONT DOLARI: RO96INGB0000999900893814.

Prin ordin de plată, aceleaşi conturi, dar adăugând următoarele informaţii:

Titular de cont: Lucia Astratinei

CNP 2890314460024

COD SWIFT: INGBROBU

Banca ING BANK N.V. Amsterdam - Sucursala Bucureşti, Bd. Iancu de Hunedoara nr. 48, Sector 1, 011745, Bucureşti, România.


La Facultatea de Litere şi un punct fix pentru strângerea fondurilor

Donaţiile se pot face în fiecare zi, în intervalul 9:00 - 16:00, la Departamentul ID al Facultăţii de Litere (Str.Edgar Quinet, nr. 5-7, aripa stângă). Persoana de contact este Izabela Nidelea, secretar departamentul de Ştiinţe ale Comunicării, Facultatea de Litere, 021-3146177.

Prin PayPal:

Începând cu data de 19 septembrie 2012, a devenit activ sistemul de donaţii prin pay pal. Accesaţi www.media.unibuc.ro şi, pe pagina principală a site-ului, în partea dreaptă sus veţi regăsi iconiţa pay pal pe care puteţi da click şi aduce contribuţia pentru Adela Rogojinaru.


Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa www.media.unibuc.ro, secţiunea Campanii sau pagina de Facebook: https://www.facebook.com/CampanieUmanitaraPentruAdelaRogojinaru.
Parteneri ai campaniei „Salvăm un profesor, salvăm generaţii!“ sunt Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România şi Samdam Solutions S.R.L.

Cine este Adela Rogojinaru?

Adela Rogojinaru este doctor în filologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Litere, Universitatea din Bucureşti, director al Departamentului de Ştiinţe ale Comunicării, şef de colectiv la specializarea Comunicare şi Relaţii Publice.

Pe lângă experienţa didactică de peste 25 de ani, deţine expertiză în programe ale Uniunii Europene, are experienţă internaţională în domeniul Relatiilor Publice şi Comunicării Organizaţionale şi este autor şi coordonator al unor volume de profil.

Este director executiv al EUPRERA (European Public Relations Education and Research Association), fost vice-preşedinte şi preşedinte al secţiei de Comunicare Strategică şi Organizaţională a ECREA (European Communication Research and Education Association), membru în Juriul de Onoare al ARRP (Asociaţia Română a Profesioniştilor în Relaţii Publice), membru al ICA (International Communication Association) şi membru al IAMCR (International Association for Media and Communication Research).

Portofoliul profesional al Adelei Rogojinaru include şi contribuţii de referinţă în reforma politicilor educaţionale. A fost cel mai tânăr şef de secţie al reînfiinţatului Institut de Ştiinţe ale Educaţiei de la începutul anilor 1990, apoi expert în politici educaţionale în cadrul Ministerului Educaţiei,  dar şi autorul unor  iniţiative vizionare de excepţie în modernizarea formării profesionale din România, la nivel european şi internaţional. Succesul programului Uniunii Europene Phare VET din România i se datorează în cea mai mare măsură.

„Salvăm un profesor, salvăm generaţii!”. Ajutaţi un profesor să învingă în lupta cu cancerul

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite