Video Promo Jamie Shea, fost purtător de cuvânt al NATO: „România n-are nevoie să fie apărată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie Shea - fost purtator de cuvant al NATO
Jamie Shea - fost purtator de cuvant al NATO

Un milion de viruşi informatici, reţele de crimă organizată şi terorişti care acţionează prin intermediul Internetului - iată câteva dintre provocările mileniului al III-lea, la care ne gândim prea puţin.

image

Din fericire însă, sunt şi oameni care se preocupă de asta, iar unul dintre ei este Jamie Shea, asistentul secretarului general al NATO pentru ameninţări emergente de securitate. Doctor în istorie modernă la Oxford şi ajuns celebru ca purtător de cuvânt al NATO în perioada războiului din Iugoslavia, Jamie Shea, ne-a vizitat redacţia şi ne-a vorbit despre ameninţările prezentului.

„România n-are nevoie să fie apărată. Asta o poate face şi singură, ţara dumneavoastră fiind furnizor de securitate în cadrul NATO, în domeniul ameninţărilor cibernetice", a spus Jamie Shea.

Înaltul oficial al Alianţei Nord-Atlantice a mai vorbit cu jurnaliştii Ion M. Ioniţă şi George Rădulescu despre relaţia cu Rusia, precum şi despre rolul presei în timpul unui conflict armat, dată fiind experienţa în materie a interlocutorului.

Forma video a dialogului special cu Jamie Shea o veţi putea accesa pe www.adevarultv.net şi pe www.adevarul.ro, începând de joi seară, iar varianta tipărită o veţi găsi în ziarul de vineri, 9 decembrie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite