VIDEO Joi vor fi temperaturi record de caniculă în ţară. Cum acordăm primul ajutor în caz de leşin

VIDEO Joi vor fi temperaturi record de caniculă în ţară. Cum acordăm primul ajutor în caz de leşin

FOTO: epa-efe.com

Meteorologii anunţă că joi va fi cea mai caldă zi a acestei săptămâni, iar temperaturile vor ajunge chiar şi la 36 de grade Celsius, din cauza unul val de căldură care vine din Africa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Temperaturile resimţite vor fi cu cel puţin zece grade mai ridicate, avertizează meteorologul de la Autoritatea Naţională de Meteorologie, Mihai Timu.
 
„Vor fi câteva zile cu temperaturi foarte ridicate, mai ales în Europa vestică, pentru că circulaţia aerului este din sector sudic şi favorizează avansul unui aer foarte cald dinspre nordul Africii”, a spus Mihai Timu, conform digi24.ro.
   
„O parte din acest aer cald se apropie tangenţial şi de România, aşa că de mâine vom vorbi de temperaturi la limita caniculei, 34-35 de grade în Câmpia de Vest, urmând ca joi acest val de căldură să se intensifice. Va fi cea mai caldă zi din această săptămână, în zonele de câmpie aşteptăm frecvent 35, izolat 36 de grade”, a spus meteorologul.
 
Pentru că temperaturile ridicate prezintă un risc pentru sănătate, mai ales pentru persoanele în vârstă, cu afecţiuni cardiovasculare sau alte probleme de sănătate, paramedicii SMURD, din cadrul Inspectoratului general pentru situaţii de urgenţă arată tehnicile de acordare de prim ajutor în caz de leşin.
 
  
           

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: