VIDEO Fosta soţie a lui Marc Anthony, „regina“ din 1993

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dayanara Torres, din Puerto Rico, este şi azi cea mai cunoscută Miss. Căsătoria cu Marc Anthony a făcut-o celebră şi dincolo de graniţele ţării din care provine.

Dayanara Torres s-a născut în Toa Alta, Puerto Rico, la 28 octombrie 1974, într-o familie foarte săracă. Pentru a-şi depăşi condiţia, Dayanara a învăţat foarte mult, visul ei fiind să ajungă medic ortodontist.

Dar viaţa a dus-o într-o altă direcţie. La 17 ani, în timp ce se plimba prin piaţa centrală din Toa Alta, Dayanara a fost oprită de doi bărbaţi, care au întrebat-o dacă nu vrea să participe la concursul Miss Puerto Rico ca reprezentantă a oraşului ei.

A câştigat acest titlu şi astfel şi participarea la cel mai cunoscut concurs de frumuseţe din lume. La 21 mai 1993, Dayanara a devenit cea mai tânără concurentă care obţinuse până atunci coroana şi titlul de Miss Universe. Acest statut a făcut-o vedetă în Puerto Rico.

„Regina dansului din Filipine"

image

Miss Universe 1993 a fost încoronată de predecesoarea sa, Michelle McLean (dreapta)

Ca Miss Universe, munca ei de caritate s-a concentrat pe ajutorarea copiilor defavorizaţi din toată lumea. A devenit ambasadoare a UNICEF şi a călătorit prin America Latină şi Asia pentru a susţine proiectele acestei organizaţii. La un an după primirea titlului de Miss Universe, Dayanara a călătorit la Manila pentru a preda coroana succesoarei ei.

În timpul competiţiei a interpretat un duet împreună cu Peabo Bryson, numit „A Whole New World". În timpul acestei călătorii a primit şi două oferte pentru a prezenta două show-uri de televiziune şi şansa de a deveni actriţă. A acceptat imediat, aşa că scurta ei călătorie s-a prelungit pentru următorii patru ani.

A jucat în 13 filme în Filipine şi în Puerto Rico, printre care „Linda Sara", în care l-a avut ca partener pe actorul şi cântăreţul Chayanne, film regizat de câştigătorul unui Oscar, Jacobo Morales. Apoi a fost gazda show-ului „Eazy Dancing", emisiune care i-a adus titlul de „Regina dansului din Filipine". În 1995 a primit din partea clubului de presă din această ţară premiul de cea mai bună nouă prezentatoare TV. S-a întors în Puerto Rico în 1998, pentru a-şi promova albumul „Antifaz", care a ajuns în top Billboard din America Latină şi Filipine.

Era atât de populară încât a apărut şi o păpuşă cu chipul ei, care avea o coroană de Miss, accesoriile folosite de o cântăreaţă, dansatoare şi model. Păpuşa s-a vândut foarte bine. Tot în Filipine l-a cunoscut şi pe cel care avea să-i devină soţ, Marc Anthony. Cei doi au hotărât să se căsătorească, Dayanara dorind să se dedice familiei - soţului şi celor doi copii ai lor - Christian Anthony (care s-a născut la 5 februarie 2001) şi Ryan Anthony (născut la 16 august 2003).

Dayanara şi Marc au divorţat însă în 2004. În această perioadă, ea a hotărât să-şi reia cariera ca actriţă, purtătoare de cuvânt şi model. În acelaşi an a obţinut rolul Elisei în serialul de televiziune „The Young and the Restless" („Tânăr şi neliniştit") şi a lucrat la Access Holywood (NBC), fiind corespondent special.

A scris o carte pentru copii

În septembrie 2005 s-a mutat din Miami la Los Angeles pentru a fi mai aproape de zona centrală pentru audiţii. Prima ofertă pe care a acceptat-o a fost rolul Juliei Rivera din „Watch Over Me", un serial gen telenovelă difuzat în prime-time. Pentru acest rol, s-a mutat în San Diego timp de o vară. În afară de aceste obligaţii, a mai lucrat la campanii de PR şi de publicitate.

A fost imaginea liniei vestimentare a lanţului Wal-Mart şi a scris o carte pentru copii (în două limbi - engleză şi spaniolă) despre importanţa unei danturi curate. A fost şi imaginea Clairol, o divizie a companiei Procter & Gamble, iar timp de doi ani a promovat meniurile sănătoase de la McDonald's. Din 2005 până în prezent a participat şi la două campanii naţionale menite să crească cunoştinţele femeilor despre cancerul la sân şi de prevenire a violenţei domestice.

Cehia şi Estonia, prezente în premieră

Miss Universe din 1993 a avut loc la 21 mai, la Auditoriul Naţional din Mexico City. A fost a treia dată când competiţia a fost găzduită de Mexic. Dick Clark a prezentat pentru a patra şi ultima dată acest concurs. La ediţia din '93 au participat pentru prima dată Cehia şi Estonia, dar s-au retras ţări precum Egipt, Kenya şi China.

În urma Dayanarei Torres

s-au clasat Miss Columbia, Paula Andrea Betancourt, şi Miss Venezuela, Milka Chulina, care a obţinut şi premiul pentru cel mai frumos păr. Cea mai fotogenică a fost numită Miss Spania, Eugenia del Pilar Santana Alba, iar Miss Popularitate a fost concurenta din Ghana, Jamila Haruna Danzuru.

Urmăriţi imagini de la concursul din 1993:





image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite