VIDEO Canditaţi la Academia de Poliţie, despre crimele din Caracal: „A fost un dezastru”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 2.000 de tineri însoţiţi de părinţi şi prieteni s-au aşezat la coada din faţa Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti. Toţi cu speranţe mari: să prindă unul dintre cele 290 de locuri de ofiţer de poliţie.

Admiterea vine în umbra crimelor de la Caracal, care au adus o pată pe imaginea, destul de şifonată a Poliţiei Române. Cu toate acestea dorinţa tinerilor de a devein ofiţeri de poliţie este mare, candidaţii bătându-se şi câte zece pe loc.

 Cât priveşte felul în care cei responsabili au acţionat în cazul crimelor Alexandrei şi Luizei, viitorii poliţişti cred că cei implicaţi nu au înţeles gravitatea situaţiei: „Acolo au fost nişte greşeli în lanţ, s-a greşit de la STS, la Poliţie, la Procuratură. A fost… un dezastru. Ca poliţist trebuie să ştii foarte bine constituţia, pentru că undeva se stipula faptul că poţi intra dacă este un caz major de forţă. Poţi pătrunde în locuinţă, ceea ce dânşii nu ştiau din moment ce au aşteptat în faţa porţii ca să se facă ora 06:00 să poată intra.”

O altă problemă majoră a cazului a fost felul în care Alexandra a fost tratată de cei care au preluat apelurile sale la 112: „ Aş fi stat cu ea în telefon, aş fi încercat să iau mai multe informaţii.  Adică mi se pare o prostie să suni de două trei ori şi să nu fii în stare să iei o locaţie bună. Îi spui că: „Ajungem! Aşteaptă!” Păi dacă fata spune că e sechestrată?  E caz de forţă majoră, trebuie să acţionezi imediat.”

Totuşi pentru cei care au data cum admiterea la Academia de Poliţie, meseria de poliţisteste una de viitor, iar ei speră ca generaţia nouă să schimbe imaginea cu care este acum asociată Poliţia Română: „După părerea mea, există foarte mulţi oameni, cum să le spun, impertinenţi în acest sistem. Sper că odată cu trecerea timpului, noile generaţii de ofiţeri şi agenţi, de ce nu? O să schimbe lucrurile.”

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite