VIDEO Campanie a Poliției Rutiere: Alege viața! Poartă centura de siguranță!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deși centura de siguranță este obligatorie, se pare că nu toți șoferii respectă această obligație. Noua campanie a Poliţiei Rutiere din România debutează cu un clip şocant, postat pe pagina oficială de Youtube a Poliţiei Române. Intitulată "Alege viața! Poartă centura de siguranță!", campania are scopul de a atenţiona şoferii cu privire la numărul accidentlor produse pentru că şoferii şi pasagerii nu poartă centura de

"În primul semestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, mortalitatea rutieră a scăzut cu 8,25%, păstrând trendul descendent.

Aproximativ ¾ dintre şoferii de autoturisme participanţi la această cercetare au afirmat că poartă întotdeauna centura de siguranţă. 15,2 la sută au declarat că poartă centura de siguranţă deseori în timpul conducerii vehiculului, iar 11,5 la sută doar uneori. Un procent 2,2 la sută dintre cei chestionaţi nu poartă niciodată centura de siguranţă în timpul deplasărilor.

Dintre şoferii de autoturisme care nu poartă niciodată centura de siguranţă cei mai mulţi realizează drumuri mai lungi (mai mult de 100 km zilnic - 35,3 la sută) şi se deplasează cu precădere ziua (58,8 la sută).

Cel mai menţionat motiv pentru care se poartă centura de siguranţă uneori, deseori sau niciodată este legat de deplasarea pe distanţe scurte, acesta fiind menţionat de 57 la sută dintre subiecţi, în timp ce 24,5 la sută dintre respondenţi nu poartă centura de siguranţă în timpul deplasărilor în interiorul localităţii. Un alt motiv des menţionat de respondenţi este neglijenţa, faptul că uită cuplarea centurii de siguranţă de către șofer în timpul efectuării deplasărilor", se arată în descrierea clipului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite