VIDEO O aberaţie: privatizarea deszăpezirii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Că statul a pierdut bătălia pentru deszăpezire e clar. Dar acesta este şi un eşec al pieţei. Da, fiindcă la noi, deszăpezirea nu e o chestiune de interes public. Este o afacere, în care unele companii au interesul să NU deszăpezească, dacă vor să-şi maximizeze profitul. Este un veritabil conflict de interese!

Dacă deszăpzirea n-ar mai fi externalizată, ci ar rămâne exclusiv în seama unor unităţi specializate ale statului, resursele s-ar cheltui exact în zilele cu probleme şi acolo unde ar fi probleme.

Nu s-ar mai plăti firmele ca să stea în zilele cand nu e zăpadă. Şi apoi, contracte de deszăpezire se fac în toată ţara, dar aproape niciodată nu suflă viscolul pe toată întinderea ţării, în acelaşi timp!

Ar fi doar o chestiune de organizare şi da, de voinţă politică – voinţa de a decupla nişte companii cliente de la resursa publică.

Atunci ar câştiga cu adevărat piaţa liberă. În definitiv, ce fel de piaţă liberă este aceea în care câţiva îşi maximizează profiturile, făcându-se că deszăpezesc, iar restul agenţilor economici, blocaţi de zăpezi, fluieră a pagubă?

Găsiţi aici toate argumentele pentru care deszăpezirea nu poate fi privatizată.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite