VIDEO Ştefan Andrei, fost ministru de Externe al României : „Elena Ceauşescu nu-l suporta pe Gaddafi”

VIDEO Ştefan Andrei, fost ministru de Externe al României : „Elena Ceauşescu nu-l suporta pe Gaddafi”

Ştefan Andrei Foto: Petrică Tănase

Ştefan Andrei, fost ministru de Externe al României înainte de 1989, este probabil omul cel mai avizat să vorbească despre relaţiile dintre România lui Ceauşescu şi Libia lui Gaddafi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Get Adobe Flash player

Pe lângă prezentarea tabloului general al relaţiilor dintre cele două state, Ştefan Andrei a dezvăluit că prietenia dictatorului român cu liderul libian nu era văzută cu ochi buni de Elena Ceauşescu: „Eu am fost partizanul relaţiilor cu Libia pentru că aveam nevoie de petrol, iar ei au petrol mult şi de bună calitate. M-am situat pe aceaşi poziţie cu Nicolae Ceauşescu şi în contradicţie cu Elena Ceauşescu, care nu-l suporta pe Gaddafi pentru că el n-o băga în seamă deloc. Plus că Gaddafi venea cu o gardă de femei superbe la vizitele oficiale. Ei nu-i plăcea asta. Toţi din conducerea partidului aveam o secretară, o prezenţă feminină agreabilă, lui Ceauşescu nu i s-a permis de către Elena să aibă o secretară. Cum vedea o femeie frumoasă la cancelaria CC-ului, o trimitea în producţie".
În "Adevărul" de mâine veţi putea citi un amplu interviu cu Ştefan Andrei despre relaţiile dintre Ceauşescu şi Gaddafi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările