VIDEO ŞI FOTOGALERIE/ Gheorghe Hagi caută succesul în Gorj, cu mingea la picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puşti de 6 ani, botezat Gheorghe Hagi Afrim, visează să ajungă cel puţin la fel de celebru ca şi cel căruia îi poartă numele. Pentru asta, el se antrenează zi de zi pe terenul de sport din sufragerie. Micul Hagi locuieşte într-o casă amărâtă din oraşul gorjean Târgu-Cărbuneşti, împreună cu unchiul său, Maradona, cu bunicii şi străbunica sa.

Chiar dacă are doar 6 ani, viaţa lui Hagi de Oltenia a fost plină de încercări şi necazuri. La numai 2 ani, puştiul pe care îl cheamă în acte Gheorghe Hagi Afrim a rămas orfan de mamă după ce femeia a fost răpusă de cancer. După nici şase luni de la tragedie, tatăl băiatului a plecat în Portugalia, unde şi-a refăcut viaţa, nemaivrând să audă nimic despre fiul pe care-l părăsise în ţară.



Singurul sprijin pe care Hagi l-a avut în viaţă a fost dragostea necondiţionată a bunicilor şi marea sa iubire pentru sportul-rege, insuflată chiar de bunicul său, Dumitru Gheorghe (50 de ani). „N-are mamă, n-are tată, are doar un frate, Vialis. Mai am un copil care se numeşte Diego Armando Maradona. Ne descurcăm foarte greu, dar noroc că luăm socialul de la primărie", a spus bărbatul.

Sare în sus de bucurie când îşi vede idolul

După grădiniţă, băieţelul este nedespărţit de singura minge pe care o are, dezumflată şi mâzgălită cu pixul. Copilul ştie că trebuie să se pregătească serios pentru a călca pe urmele decarului Generaţiei de aur.

image



„Îmi place foarte mult de Gheorghe Hagi şi o să devin ca el", promite copilul. Pasiunea lui a devenit motiv de veselie în familie. „Este înnebunit după fotbal şi sare în sus de bucurie când îl vede pe Hagi la televizor. Se uită la meciuri, mai mult decât la desene. Are şi talent, pentru că seamănă cu bunicul lui, care a fost fotbalist. De-asta i-am şi pus numele  Gheorghe Hagi, să-l facem om mare", mai spune străbunica Maria Preda (68 de ani).

Tradiţia fotbalului, în familie

Dumitru Gheorghe vrea ca nepotul său să-i calce pe urme lui Ilie Balaci, pe care îl admiră.

„Când nu îl strigăm Hagi, îi spunem Ianis, după numele fiului marelui fotbalist. La 10 ani îl dau la şcoala lui Gigă Popescu. Vreau să-l văd ca Ilie Balaci, emblema Europei de Est, mai ceva ca Gică Hagi. Se uită cu mine la meciuri şi ţine cu Ştiinţa, că doar suntem olteni. Vialis, fratele lui Hagi, poartă numele marelui fotbalist italian Gianluca Vialli", spune bărbatul.

image



Speranţele bunicului sunt cu atât mai mari cu cât şi el a fost cândva fotbalist. „Am jucat la Petrolul Ţicleni şi am 20 de ani de fotbal. Am terminat junioratul la Pandurii. De la 10 ani am descoperit această pasiune, pe care o transmit şi nepoţilor", a spus Dumitru Gheorghe.

Moş Crăciun nu l-a uitat pe Hagi

Doar două dintre cele trei camere ale căsuţei familiei lui Gheorghe Hagi sunt încălzite în timpul iernii. În una dintre ele locuieşte străbunica Maria Preda, iar în cealaltă Hagi, Vialis, Maradona şi bunicii lor îşi trăiesc viaţa de zi cu zi, însă nimic, nici măcar sărăcia, nu-i împiedică să păstreze casa curată.

image



Auzindu-i pe colegii lui de la grădiniţă că-l aşteaptă pe Moş Crăciun, micuţul s-a gândit că poate nici el nu va fi uitat de Sărbători. Ajutat de bunic, copilul din Târgu-Cărbuneşti a aşternut pe hârtie câteva fraze emoţionante. „Dragă Moşule, când o să mă fac mare o să-ţi scriu cu mânuţa mea, iar acum vreau să te rog să-mi aduci o minge de fotbal. Brăduţ nu am, dar voi fi fericit să găsesc ceva în pantofiorii de la uşă", i-a spus băieţelul de 6 ani lui Moş Crăciun.

Rugămintea sa nu a rămas fără ecou, iar copilul a primit exact ce şi-a dorit, cadoul modest fiind mai mult decât suficient pentru el. De când a primit cadourile de la Moş Crăciun, băieţelul se antrenează fără încetare, iar camera străbunicii a fost transformată într-un mic teren de fotbal. „Iau mingea şi mă duc la antrenament. Mi-a făcut bunica teren de fotbal în cameră şi joc trei-patru ore pe zi", încheie Gheorghe Hagi. 

image



"Mi-a făcut bunica teren de fotbal în cameră şi joc trei-patru ore pe zi. Iau mingea şi ma duc la antrenament."
Gheorghe Hagi Afrim
6 ani

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite