VIDEO Întrebat la TVR despre situaţia scandalului de la Ministerul de Finanţe, Emil Boc a răspuns: Parcă sunteţi de la Realitatea TV sau Antena3

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce sute de oameni protestau pe holurile Ministerului de Finanţe, premierul Emil Boc se afla invitat într-o emisiune la TVR unde a comentat manifestul aflat în desfăşurare.

CITEŞTE ŞI: SCANDAL Cine profită de finanţiştii care au închis ghişeele şi au protestat

Întrebat de moderator ce strategie de acţiune are guvernul în eventualitatea în care protestele nu se vor opri, Boc a replicat: "Dumneavoastră am impresia că sunteţi de la Realitatea TV sau Antena3, nu de la o televiziune publică.

 "Nu poţi să pretinzi profesorilor, medicilor, judecătorilor, altor funcţionari din administraţie să aibă salariile diminuate cu 25% iar în altă parte să dai stimulente în valoare de 1 până la 3 salarii" , a spus premierul, revenind la un discurs mai adecvat momentului de criză.

"N-am spus că e privilegiu ci că trebuie acordat în conformitate cu legea. Stimulent înseamnă că ai făcut ceva în plus faţă de ce ai făcut în mod obişnuit."

"Atunci când combaterea evaziunii fiscale va fi ralizată astfel încât putem spune că cei de la Ministerul finanţelor şi-au făcut datoria, atunci putem acorda stimulente".

"Performanţele nu sunt, din nefericire, pe măsura acordării de stimulente. Din nefericire evaziunea fiscală încă există în România. Maniera în care acordăm nediferenţiat, tuturor, de la unu la trei salarii stimulente, e o măsură care nu e corectă în raport cu restul bugetarilor din România. Şi un profesor sau un medic care operează pe creier ar avea nevoie de stimulente, de la unu la trei salarii pentru că are o muncă extrem de performantă. Eu ca şi guvern dacă nu păstrez aceeaşi unitate de măsură va fi greu să trecem peste această perioadă dificilă. Când evaziunea fiscală va fi diminuată şi vor fi aduse resurse financiare suplimentare la bugetul de stat în urma muncii funcţionarilor publici care au competenţe directe, da: stimulente. dacă nu sunt stimulente trebuie fiecare să ştie că vin vremuri de austeritate şi să rămânem în cadrele pe care le avem cu toţii", a mai spus Emil Boc.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite