VIDEO Încălzirea globală, un mit cu picioare scurte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Climatologii britanici recunosc că datele despre producerea schimbărilor climatice nu au fost niciodată demonstrate ştiinţific. Doctrina conform căreia planeta se supraîncălzeşte din cauza activităţilor industriale practicate de om îşi pierde din credibilitate pe zi ce trece.

Miliarde de euro au fost cheltuite în numele unei planete mai „verzi" şi în cadrul contestatelor tranzacţii cu certificate de carbon, prin care companiile plătesc pentru a li se permite emiterea unor cantităţi enorme de noxe poluante.

Cantităţi uriaşe de combustibil au fost folosite pentru avioanele care au transportat cercetători, politicieni şi ecologişti la conferinţe internaţionale referitoare la apocalipsa determinată de încălzirea globală. S-ar părea că toate aceste acţiuni fac parte dintr-o mare şaradă, potrivit publicaţiei britanice „The Daily Mail".

Climatologul Phil Jones, aflat în centrul unui scandal referitor la acurateţea datelor privind încălzirea globală, a recunoscut că după 1995 nu s-au înregistrat creşteri semnificative ale temperaturii şi că se poate ca vremea să fi fost mai caldă în Evul Mediu.

Expertul implicat în scandalul supranumit „Climategate" recunoaşte că are probleme cu actualizarea informaţiilor. Colegii profesorului Phil Jones spun că acesta a refuzat să dea curs cererilor formulate în baza legii privind accesul la informaţiile de interes public, din cauză că nu are studii relevante.

Temperaturi mult mai mari în Evul Mediu

Într-un interviu acordat BBC, Jones a recunoscut că este adevărat ce spun colegii lui, în sensul că nu are aptitudini organizatorice, precizând că pe biroul său sunt mii de studii pe care nu le poate analiza corespunzător. Datele deţinute de profesor sunt considerate cruciale pentru susţinerea teoriei încălzirii
globale.

În plus, profesorul Phil Jones admite că este posibil ca temperatura Terrei să fi fost mult mai ridicată în Evul Mediu decât acum, sugerând că fenomenul încălzirii globale ar putea să nu fie rezultatul acţiunilor umane. Potrivit lui Jones, în ultimii 15 ani nu au existat date precise care să ateste o încălzire la scară planetară.

Influenţa factorilor externi

Reprezentanţii Comitetului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice au admis faptul că studiile referitoare la încălzirea planetei pe care le-au publicat ar putea avea şi concluzii incerte din cauza factorilor externi care afectează măsurătorile efectuate în staţiile meteo.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite