VIDEO Mesajul Majestăţii Sale Regele Mihai I pentru Crăciun şi Anul Nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regele Mihai a transmis un mesaj de Sărbători pentru românii din toate colţurile lumii
Regele Mihai a transmis un mesaj de Sărbători pentru românii din toate colţurile lumii

Regele Mihai a transmis un mesaj de Crăciun românilor din ţară, din Basarabia şi din străinătate, prin intermediul unui video postat pe internet.

Mesajul video al Majestăţii Sale Regele Mihai I pentru Crăciun şi Anul Nou

"Români, anul care se încheie a fost un timp al realizărilor, în ciuda urmelor crizei economice. Tânăra generaţia arată vigoare şi talent, iar o bună parte învaţă sau lucrează cu cinste şi pricepere în ţări ale lumii”, se arată în deschiderea mesajului Majestăţii Sale.

"Sectorul privat şi societatea civilă se consolidează. Ţara noastră se îndreaptă către valorile democratice şi ale libertăţii. Din păcate, societatea românească profundă are, uneori, mai multă deschidere pentru valorile ei, decât reprezentanţii ei”, transmite Regele

Mihai I transmite un mesaj şi pentru perpetuarea familiei, dând exemplul personal. "Familia noastră a avut numeroase sărbători în 2013. Pe 10 iunie, Regina şi cu mine am împlinit 65 de ani de căsătorie. Amândoi am dori ca exemplul nostru de viaţă împreună să inspire pe contemporani, arătând importanţa familiei în timpurile de astăzi. În septembrie, Regina a împlinit frumoasa vârstă de 90 de ani, sărbătorită de întreaga societate românească. Afecţiunea şi încrederea pe care voi toţi ni le arătaţi în fiecare zi sunt o binecuvântare pentru noi. Deşi anii trec şi nu putem răspunde tuturor invitaţiilor venite din colţurile ţării, Regina şi cu mine simţim clipă de clipă ataşamentul vostru faţă de coroană”.

Regele a amintit şi de vizitele istorice pe care le-au făcut reprezentanţii Casei Regale în Republica Moldova, dar şi de aportul din ce în ce mai mare al principelui Nicolae. "După vizita mea la Vatican în februarie, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu m-au reprezentat în localităţi de dincolo de Prut, făcând legătura acestor ţinuturi cu coroana, după 71 de ani de când am vizitat Chişinăul. De un an încoace, Principele Nicolae s-a alăturat familiei, începând să cunoască ţara şi oamenii ei şi să ajute la consolidarea noastră în domeniile economiei, educaţiei, ecologiei şi patrimoniului.

Castelul Peleş este din nou un loc viu, dând strălucire prezentului şi consolidând viitorul. Sinaia este scaunul Casei Regale a României, garanţie a identităţii noastre şi simbol al statului român modern. Fiecare clipă petrecută acolo, întăreşte şi inspiră ţara. Toată lumea care ne trece pragul la Peleş sau Pelişor pleacă de acolo cu mândrie şi cu speranţă. 

Am primit de-a lungul anului semne ale respectului militarilor români. Prin efortul lor de adaptare la conceptele militare moderne, prin străduinţa lor de a respecta memoria, soldaţii români continuă să facă bine ţării şi să-i apere viitorul, sujind-o demn şi curajos. Am devenit ofiţer acum 76 de ani şi de atunci încoace nu am uitat niciodată respectul pentru armata României.

Zilele acestea Castelul de la Săvârşin răsună de freamăt, de colinde şi de pregătiri. Sunt sigur că de undeva din ceruri, Regina Elena se bucură de toate acestea. De-a lungul anilor, mama mea a fost sufletul pregătirilor de Crăciun şi un părinte pentru fiecare dintre români”, se mai arată în mesajul de Crăciun.

„Tuturor, copii, părinţi şi bunici, celor din ţară şi din Basarabia, celor ce petreceţi Crăciunul în alte ţări ale lumii, ca şi celor ce vă aflaţi în misiuni ce fac cinste României, vă doresc Sărbători fericite, pace sufletească şi motive de mândrie. Aşa să ne ajute Dumnezeu“, este urarea cu care Regele Mihai îşi încheie urarea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite