Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, despre dosarul de malpraxis care îl vizează: „Dacă voi fi suspect, îmi voi da demisia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Costache, propunerea PNL pentru Ministerul Sănătăţii, foto Arhivă
Victor Costache, propunerea PNL pentru Ministerul Sănătăţii, foto Arhivă

Ministrul propus pentru Sănătate, Victor Costache, a declarat la audierile de astăzi din comisie că dacă i se va schimba calitatea în dosarul în care este acuzat de malpraxis, va demisiona imediat din funcţie. Acesta a explicat că înţelege durerea familiei, dar susţine că au fost îndeplinite toate procedurile medicale.

Întrebarea despre cazul în care este acuzat de malpraxis a venit din partea deputatului USR Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de Sănătate. Victor Costache a anunţat că-şi va da demisia imediat cum va fi găsit vinovat, dar a sugerat şi o modificare a legislaţiei pentru cazurile de malpraxis.

„Cred în justiţia din această ţară. În momentul în care mi se va schimba calitatea în cea de suspect îmi voi înainta imediat demisia. Înţeleg durerea familiei. Avem în momentul de faţă în Sibiu peste 1000 de intervenţii realizate, cu cea mai mică rată a mortalităţii. În acest caz despre care s-a discutat, au fost foarte multe acuzaţii neadevărate în presă. A fost medic de gardă, a fost pus corec diagnosticul, nimeni nu a modificat ora decesului”, a răspuns Victor Costache la audierile din comisie. 

Ministrul propus a mai spus că se impune modificarea legislaţiei privind malpraxisul. „Cum încurajăm noi tinerii care vor să facă chirurgie, neurochirurgie, pentru că suntem într-un vid legislativ, pentru că un caz de malpraxis poate să ajungă imediat în penal. Trebuie să ne gândim cu toţii la o soluţie europeană, ca aceste situaţii să fie mai bine gestionate pe viitor”, a declarat acesta. 

Victor Costache, specializat în chirurigie cardiacă, a operat-o în 2017 pe soţia preotului Tudorică Mihalache, iar aceasta a murit la spital, o săptămână mai târziu. Preotul a făcut atunci plângere penală, pentru ucidere din culpă şi procurorii au deschis un dosar penal în care cercetează faptele reclamate de acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite