Verdict final: porcul a lovit la trahee!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dr. Florian Ghiţă, medicul care a efectuat necropsia  lui Gheorghe Cocoş
Dr. Florian Ghiţă, medicul care a efectuat necropsia lui Gheorghe Cocoş

Versiunea oficială a medicilor legişti din Călimăneşti este că Gheorghe Cocoş, care a murit marţi dimineaţă în timp ce încerca să taie porcul, s-a stins din cauza unei rupturi de trahee, produsă de copita porcului.

Gheorghe Cocoş, bărbatul de 49 de ani, sudor de profesie, care a murit în ziua de Sf. Nicolae, omorât de porcul pe care intenţiona să-l sacrifice, nu ar fi avut nicio şansă se supravieţuiască la „lovitura porcului".

„Bărbatul a murit din cauza unei rupturi de trahee, produsă de copita porcului pe care tocmai încerca să-l sacrifice. Tot cu copita, porcul i-a produs  bărbatului şi o ruptură de arteră subclaviculară stângă. Moartea a fost instantanee şi a avut loc ca urmare a hemoragiei interne şi externe puternice.

Bărbatul nu ar fi avut nicio şansă să supravieţuiască după lovitura dată de animal cu copita", a spus dr. Florian Ghiţă, şeful Serviciului de Medicină Legală Vâlcea, care a efectuat necropsia.

Nu mai sunt tineri vânjoşi

Primăria din Călimăneşti vrea să ajute familia Cocoş care trece cu greu prin momentele create de decesul singurului salariat din casă.

„Ne vom ocupa de înmormântare şi le vom da şi un ajutor social de urgenţă. Ceea ce s-a întâmplat chiar a fost o stupiditate, o fatalitate, nici eu nu ştiu cum să-i mai zic. Le vom spune locuitorilor din Călimăneşti să fie mai atenţi când taie porcii, să nu se mai repete ceea ce s-a întâmplat  la noi de a aflat o ţară întreagă.

Populaţia care mai creşte porci în gospodărie este în vârstă şi nu mai sunt tinerii vânjoşi de altădată care să ţină bine de animal când este tăiat. Sacrificarea prin asomare este doar un vis! Noi ţinem la tradiţii la care nu vom renunţa niciodată. Nu se vor da amenzi că îşi taie oamenii porcii după metodele de altădată", a spus viceprimarul localităţii, Vasile Scârlea. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite