Articol publicitar

Veolia Apă Servicii a achiziţionat compania Vital Blue Aqua – operatorul serviciilor de apă şi canalizare pentru oraşul Popeşti Leordeni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Mihailovici, CEO Veolia pentru România.
Mădălin Mihailovici, CEO Veolia pentru România.

Veolia Apă Servicii (VAS), membră a grupului Veolia în România, a achiziţionat Vital Blue Aqua, furnizorul local al serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pentru oraşul Popeşti Leordeni.

Administrând o reţea de distribuţie de cca. 120 km (55 km reţea distribuţie apă potabilă, respectiv 65 km reţea canalizare), serviciul de apă şi canalizare în oraşul Popeşti Leordeni este furnizat către 35.000 de consumatori.

„Ritmul accelerat de dezvoltare al localităţii, precum şi posiblitatea Veolia, ca investitor, de a ţine ritmul cu evoluţia nevoilor locale din punct de vedere al infrastructurii de apă şi canalizare, au fost argumentele de bază care au dus la realizarea acestei tranzacţii”, a declarat domnul Mădălin Mihailovici, CEO Veolia pentru România.

În perioada următoare, din punct de vedere operaţional, eforturile noului management al Vital Blue Aqua vor fi concentrate pe modernizarea reţelelor de apă şi canalizare ale furnizorului, precum şi modernizarea echipamentelor tehnologice utilizate în activităţile de zi-cu-zi.

De asemenea, pentru eficientizarea şi modernizarea companiei se are în vedere implementarea unui sistem inteligent de contorizare, care va permite citirea la distanţă a consumului de apă la utilizatori. Acesta, dincolo de introducerea unui element de digitalizare în cadrul operaţiunilor, va permite şi creşterea eficienţei acestora.

„Investiţiile prioritare ale companiei se vor axa în primii ani pe îmbunătăţirea performanţelor, prin creşterea calităţii serviciului”, a continuat domnul Mădălin Mihailovici, CEO Veolia pentru România.

Veolia Apă Servicii oferă în prezent servicii pentru Administraţia Prezidenţială, Parlamentul României şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, dar şi pentru centre comerciale şi instituţii de cercetare. Compania este operator al serviciului public de alimentare cu apă din oraşul Otopeni, începând cu anul 2007, pentru o perioadă de 25 de ani, dar şi pentru oraşul Chitila, din 2016, pentru o perioadă contractuală de 10 de ani.

Grupul Veolia este lider mondial în furnizarea serviciilor de apă, de energie şi de salubritate, activează pe piaţa din România din 1992 şi îşi desfăşoară activitatea prin entităţile Apa Nova Bucureşti, Apa Nova Ploieşti, Veolia Energie Prahova, Veolia Energie Iaşi, dar şi prin Veolia Apă Servicii şi Veolia Energie România care operează şi în Otopeni.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite