Vedete pentru unire sau cum se dăruieşte pentru românism

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Donează pentru românism
Donează pentru românism

Nicolae Dabija, Tudor Gheorghe, Tudor Chirilă, Maia Morgenstern, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Andreea Răducan sunt doar o parte din vedetele din România ce au ales să sprijine Campaniile pentru Românism ale Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Peste 50 de vedete de pe ambele maluri ale Prutului au acceptat să doneze câte un obiect personal, care ulterior să fie scos la licitaţie. Banii rezultaţi urmează a fi folosiţi în organizarea unei „Şcoli de Cultură şi Afirmare Românească” pentru 200 de tineri basarabeni. Toţi cei care doresc să sprijine românismul în Basarabia pot licita pentru ceainicul Maiei Morgenstern, ia Mariei Cârneci, un sombrero de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1970 din Mexic dăruit de Cristian Ţopescu sau alte lucruri precum chitară, ploscă, icoane. Licitaţia se va desfăşura online pe site-ul actiunea2012.ro, între 1 iulie şi 1 august.

Este o bucurie şi, în acelaşi timp, o onoare pentru noi că nume mari ale scenei româneşti au ales să ne sprijine în această campanie, conştienizând necesitatea apropierii celor două state româneşti. Mulţi sportivi şi actori urmează să se alăture campanie, aşa că ne aşteptăm ca licitaţia să fie una de amploare”, a declarat George Simion, preşedinte executiv al Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

„Şcoala de Cultură şi Afirmare Românească” are în vedere pregătirea, stimularea şi valorificarea potenţialului tinerilor etnici români din Republica Moldova prin prezentarea unor modele româneşti autentice, susţinerea unor prelegeri de istorie, etnologie, folclor, management cultural şi de proiect, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi prin desfăşurarea unor activităţi aplicative. Platforma Unionistă a desfăşurat până în prezent 10 astfel de şcoli, iar cu banii rezultaţi în urma licitaţiei urmează să o organizeze şi pe următoarea.

Astfel de evenimente reprezintă un lucru normal în ţările democratice şi cu o puternică cultură a implicării societăţii civile.

De foarte multe ori suntem întrebaţi cine finanţează toate aceste activităţi: aceasta este una dintre modalităţi, dar pe lângă ea multe altele precum donarea unei părţi din impozitul pe profit sau redirecţionarea impozitului pe venit.

basarabia

Oricine poate ajuta Campaniile de Informare desfăşurate de către Platforma Unionistă Acţiunea 2012 licitând pentru unul din obiectele de pe site-ul organizaţiei actiunea2012.ro.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite