Vârsta de pensionare ar putea să crească. Mihai Tudose: „Cu un an, doi“. Ministrul Muncii: „Dacă speranţa de viaţă va fi 85 de ani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Tudose despre vârsta de pensionare: „Ar putea creşte cu un an, doi" FOTO Mediafax
Mihai Tudose despre vârsta de pensionare: „Ar putea creşte cu un an, doi" FOTO Mediafax

Premierul Mihai Tudose a declarat într-un interviu acordat pentru Agerpres că vârsta de pensionare ar putea să crească cu un an-doi începând de anul viitor. Ministrul Muncii a precizat, însă, că în condiţiile actualei speranţe de viaţă această creştere nu ar fi posibilă.

Premierul Mihai Tudose a declarat că deocamdată nu se pune problema creşterii vârstei de pensionare, acest lucru fiind fezabil mai degrabă pentru anul viitor sau peste doi ani.

„Legislaţia europeană este una, fiecare ţară îşi dimensionează fenomenul în funcţia de vârstă, speranţa medie de viaţă din ţara respectivă. Când vom ajunge şi noi cu speranţa de viaţă la peste 80 de ani, stăm şi noi de vorbă despre acest lucru. Deocamdată, o să mai crească cu un an-doi, probabil începând cu peste un an, peste doi ani”, a declarat MIhai Tudose.

Ministrul Muncii: Dacă speranţa de viaţă va fi 85 de ani peste un an-doi, probabil se va lua în calcul 

Ministrul Muncii, îmsă, Lia Olguţa Vasilescu, a negat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că Guvernul ar intenţiona creşterea vârstei de pensionare în România. 

„Să fim foarte atenţi la ce se comunică“, a spus Olguţa Vasilescu, la Antena 3, arătând că premierul Mihai Tudose a precizat foarte clar, în interviul pentru Agerpres, că această creştere ar fi posibilă în condiţiile în care se schimbă şi media de viaţă.

„Vă rog să luaţi declaraţia premierului, care spune foarte clar că nu se pune problema la noi, pentru că avem o altă medie de viaţă. Într-un an-doi, poate, dacă creşte media de viaţă, se va putea pune problema de acest lucru, dar pe legea pe care o avem acum în proiect, nu se va schimba vârsta de pensionare şi nici premierul nu a comunicat altceva. Când o să ajungem la speranţa de viaţă peste 80 de ani, stăm de vorbă. Vă spun foarte clar că nu se poate pune problema să crestem vârsta de pensionare. Dacă peste un an-doi va fi 85 de ani speranţa de viaţă, probabil că se va lua în calcul", a spus Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Acum, bărbaţii din România ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63 de ani.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite