Valeriu Gheorghiţă: „România e pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile, la suta de locuitori”. Problema cu care ne confruntăm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Valeriu Gheorghita la Institutul Cantacuzino
Valeriu Gheorghita la Institutul Cantacuzino

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheroghiţă, a declarat  la Digi24 că România se află printre primele ţări din Europa ca acoperire a vaccinării. Totodată, a spus că în România numărul persoanelor care doresc să se vaccineze a crescut semnificativ, fapt care arată succesul campaniei de vaccinare.

"Avem un nivel de acoperire de 2% din populaţie şi ne situăm între primele ţări europene ca acoperire a vaccinării şi pe locul 3 în ceea ce priveşte media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori", a declarat Gheorghiţă la Digi24. 

"Odată cu etapa a doua şi procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfăşoară activităţi esenţiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare şi depăşeşte numărul dozelor disponibile.

Ne bucură dorinţa românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări şi dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză şi să vaccinăm persoane noi", a mai spus medicul Valeriu Gheorghiţă, potrivit Digi 24.

Valeriu Gheorghiţă a  explicat că un număr mai mic de doze primite în raport cu cererea este o problemă în toate Europa.

"Ne dorim o continuitate a activităţii de vaccinare, că să putem trece cât mai uşor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment şi nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor ţărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puţin decât era estimat", a spus acesta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite