Valeriu Gheorghiţă: Peste 67% dintre persoanele prevăzute în prima etapă a vaccinării s-au imunizat, iar alte 17% s-au înscris pentru imunizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto inquam photos
foto inquam photos

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, afirmă că rata de vaccinare în rândul cadrelor medicale şi al persoanelor din centrele medico-sociale depăşeşte, în prezent, 67%, iar dacă toate persoanele din această categorie care s-au înscris pentru vaccinare se vor prezenta pentru imunizare, procentul va ajunge la 85, o rată "mulţumitoare”.

"Astăzi am făcut un bilanţ, până în data de 14 ianuarie erau vaccinate 167.000 de persoane, dintr-un total estimat de persoane eligibile de circa 250.000, ceea ce reprezintă cam 67,5%, procent persoane vaccinate cu prima doză. Mai sunt programate pentru etapa unu, până pe 31 ianuarie, încă 42.000 de persoane, ceea ce reprezintă un procent de circa 17%, aşa încât am ajunge, dacă se vor prezenta efectiv la vaccinare persoanele respective, la un procent de circa 85% persoane vaccinate din prima etapă, ceea ce este o rată de vaccinare, din punctul nostru de vedere, de acoperire pentru etapa unu mulţumitoare. Cred că este mai mult decât ne aşteptam”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Acesta a precizat că rata de vaccinare în rândul cadrelor medicale este "încurajatoare” şi reprezintă "un mesaj foarte puternic de încredere, un semnal al tuturor colegilor din sistemul medical şi social în ceea ce înseamnă beneficiile vaccinării în momentul acesta”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite