Valeriu Gheoghiţă, la maratonul de vaccinare de la Castelul Bran: Cred că situaţia intră într-o periodă de control din punct de vedere epidemiologic FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
valeriu gheorghita vaccineaza la castelul bran foto via news.ro

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, participă, sâmbătă, la maratonul de imunizare care a debutat în urmă cu o săptămână la Castelul Bran şi care are loc şi în acest week-end şi la sfârşitul viitoarelor două săptămâni.

Medicul vaccinează turiştii care se află la munte şi care au mers la castel pentru a primi serul. „Cred că situaţia intră într-o periodă de control din punct de vedere epidemiologic. Este important, repet, să menţinem acest control, pandemia nu a trecut şi oricând putem să avem derapaje dacă nu suntem atenţi la măsuri, la respectarea lor. Ceea ce mi se pare foarte important şi cred că acest mesaj trebuie înţeles, că da, suntem într-o situaţie bună din punct de vedere epidemiologic, dar trebuie să o menţinem şi să o consolidăm. Cum facem asta? Prin vaccinare, bineînţeles”, a declarat Valeriu Gherrghiţă la sosirea la Bran.

Prezent sâmbătă la Castelul Bran, unde are loc a doua etapă a maratonului special de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă participă, alături de echipa medicală mobilă, la vaccinarea turiştilor care au ales să se imunizeze la castel.

„Cred că relaxările anunţate şi care, iată, încep chiar de astăzi, reprezintă un pas concret către normalitate, este un pas aşteptat de toată lumea şi arată eficienţa măsurilor, atât a celor de prevenţie, a celor nefarmaceutice, cât şi eficienţa vaccinării. Însă este important să consolidăm această evoluţie favorabilă din punct de vedere al pandemiei, să avem predictibilitate şi stabilitate pe termen lung încât progresiv să putem ridica şi alte restricţii şi să nu mai stăm cu teama că ne întoarcem iarăşi de la punctul zero, că ne lovi iarăşi de o creştere a numărului de cazuri şi de un sistem medical care ajunge la o capacitate maximală. Este momentul să conştientizăm cu toţii importanţa vaccinării ca măsură care ne asigură pe termen lung stabilitate din punct de vedere epidemiologic şi ne odferă o siguranţă mai mare noupă, comunităţilor noastre şi ţării în general”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă la Bran.

Întrebat dacă există riscul revenirii la o situaţie gravă din punct de vedere epidemiologic în urma măsurilor de relaxare a unor restricţii, Gheorghiţă a răspuns că acest risc scade dacă un număr cât mai mare de persoane se vaccinează. 

„Cu siguranţă, orice măsură de relaxare asociază, prin interacţiunea crescută dintre persoane, un risc mai mare de transmitere a infecţiei, însă atât timp cât numărul persoanelor receptive, susceptibile la infecţie se reduce fie prin vaccinare - cel mai important - fie cei care au trecut eventual prin infecţie, riscul de recădere din punct de vedere epidemiologic scade. Eu, personal, nu mă aştept ca după această perioadă de 1 mai să înregistrăm o creştere semnificativă a numărului de cazuri, cred că situaţia intră într-o periodă de control din punct de vedere epidemiologic. Este important, repet, să menţinem acest control, pandemia nu a trecut şi oricând putem să avem derapaje dacă nu suntem atenţi la măsuri, la respectarea lor. Ceea ce mi se pare foarte important şi cred că acest mesaj trebuie înţeles, că da, suntem într-o situaţie bună din punct de vedere epidemiologic, dar trebuie să o menţinem şi să o consolidăm. Cum facem asta? Prin vaccinare, bineînţeles”, a adăugat medicul. 

GheorghiţĂ a transmis un apel către primari, în special către cei din localităţile rurale, de a sprijini campania de vaccinare, susţinând că aceştia „cunosc mai bine realitatea de la faţa locului”.

Maratonul de vaccinare de la Castelul Bran a debutat la finalul săptămânii trecute şi continuă, find programate patru week-end-uri în care turiştii se pot imuniza. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite