Val de anchete după ce o femeie fără bacalaureat a lucrat 10 ani ca medic la Spitalul Ilfov. Secţia 9 de Poliţie s-a autosesizat în acest caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Val de anchete la Spitalul Judeţean Ilfov după ce o femeie care nu ar fi absolvit medicina ar fi prezentat o diplomă falsă şi a primit, astfel, dreptul de a face voluntariat pe secţia de Ginecologie a spitalului, potrivit Libertatea. Reprezentanţii spitalului susţin însă că diploma nu pare a fi falsă deşi din ancheta jurnalistică reiese că femeia nu avea nici bacalaureatul.

Concret, la Spitalul Judeţean Ilfov a fost demarată o anchetă administrativă de la Consiliul Judeţean Ilfov dar şi o anchetă a Serviciului de Investigare a Fraudelor din Sectorul 2. Şi Secţia 9 de Poliţie s-a autosesizat în acest caz.

„Pentru un medic care nu este un angajat al spitalului, ca voluntar competenţele pot fi limitate la: consiliere, scrierea la dictare a unor foi de observaţie, fără implicarea unor manevre medicale. Dacă medicul şef de secţie îi dă atribuţii de a spăla nişte instrumente, de a-i face o consiliere preoperatorie pacientului sau de a-l externa, se întâmplă doar dacă primeşte atribuţii de la şeful de secţie. Noi nu am pus problema legitimităţii acelei diplome. Până la proba contrarie, documentele pe care le avem noi atestă că doamna este medic. Este un simplu voluntar-medic”, a declarat doctorul Dan Blendea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Ilfov. 

Acesta a apreciat că un medic-voluntar, poate desfăşura activitate medicală strict sub supravegherea şefului de secţie. Totuşi, reprezentanţii spitalului afirmă că au văzut în filmuleţul postat de jurnaliştii Libertatea doar o pensă ridicată. „Toţi o cunosc, ea are la actele care sunt ataşate la dosar o adeverinţă prin care se spune că este admisă în rezidenţiat ca medic de familie. Într-adevăr, lipseşte acel aviz de liberă practică de la Colegiul Medicilor din România, dar are o asigurare de malpraxis, care este obligatorie chiar şi pentru voluntari”, a completat Blendea. 

Blendea a mai spus că a văzut-o în spital, însă nu constant. „Am văzut-o venind o perioadă şi nevenind o perioadă”, a mai spus prutătorul de cuvânt. 

Potrivit oficialului, contractul de voluntariat al femeii expiră în luna martie, toate contractele de voluntariat fiind încheiate pe un an. „Mergem pe prezumpţia că acea diplomă nu e falsă”, a completat şi Dorin Bejan, şeful de secţie Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Judeţean Ilfov. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite