Val de alerte alimentare pentru consumatorii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Adevarul
FOTO Adevarul

Val de alerte alimentare în ultimele două săptămâni. Lanţurile mari de magazine, cum sunt Kaulfland, Lidl sau Mega Image au retras diverse produse de la vânzare după ce şi-au dat seama că acestea fie erau infestate cu Salmonella, fie conţinueau diverse ingrediente care nu erau trecute pe ambalaj, dar care puteau provoca alergii persoanelor care sufereau de diverse patologii.

Concret, cea mai recentă retragere a fost făcută de Lidl România, care a hotărât să scoată de la raft două sendvişuri ce puteau provoca reacţii alergice odată consumate. E vorba de sendvişurile Chef Select cu pui şi bacon prăjit şi cu Salam de Sibiu şi caşcaval. Anunţul a fost făcut de Autoritatea Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, care susţine că persoanele care au cumpărat aceste produse îşi vor primi banii înapoi. 

„S-a constatat că produsele afectate conţin făină de soia nedeclarată pe etichetă”, arată Lidl România.

Buletine de analiză bune pentru produse neconforme

Valul de alerte alimentare ar trebui să îngrijoreze consumatorii, susţine Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons-Asociaţie pentru Protecţia Consumatorilor. 

Potrivit acestuia, problema cea mai mare este că aceste produse care sunt retrase de pe rafturi au ajuns acolo, reuşind să treacă cu brio toate controalele de calitate deşi ele nu respectă normele şi pot pune în pericol sănătatea consumatorilor. 

„Cum au ajuns aceste produse la raft? E foarte grav ce se întâmplă. Când discutăm de produse retrase, discutăm de chestiuni grave. Acei cumpărători trebuie să-şi primească nu doar banii înapoi, ci, dacă cumva au ajuns să şi consume produsul, să primească daune pentru a-şi acoperi consultaţia medicală. E important să prevenim o tragedie. De asemenea, din punctul meu de vedere, ar trebui să se facă o evaluare mai clară a laboratoarelor care dau buletinele de analize pentru aceste produse care ajung la raft deşi sunt neconforme”, a declarat Mierlea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite