„Vaccinarea la sat - o campanie Medici Pentru România” vine în sprijinul Guvernului şi ajută la imunizarea populaţiei din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vaccinarea la sat

„Vaccinarea la sat - o campanie Medici pentru România” este o campanie care vine în ajutorul acţiunilor demarate de Guvernul României, Ministerul Sănătăţii şi CNCAV. Prima acţiune în acest sens va avea loc sâmbătă, 5 iunie, în Comuna Bătrâni din Judeţul Prahova. Acţiunile de imunizare vor avea loc doar în weekenduri.

Primii medici care s-au alăturat în mod voluntar acestei iniţiative sunt Dr. Anca Mincă, Dr. Adelina Popa şi Dr. Mădălina Postelnicu, alături de asist. Floricel Roxana şi asist. Ţigănilă Florentin. Ei vor merge sâmbătă, 5 iunie, alături de asistenţi, în Comuna Bătrâni din Prahova, acolo unde îi vor vaccina pe cei care doresc să se imunizeze, însă nu au posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare din apropiere. Serul folosit va fi cel produs de compania Pfizer/BioNTech.

DSP-urile sunt cele care pun la dispoziţia medicilor şi personalului medical auxiliar maşini, vaccinuri, echipamente de protecţie, dar şi tablete pentru înregistrare.

Alex Costache, preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România” mulţumeşte persoanelor care s-au alăturat până acum în proiect şi face apel la medicii specializaţi din mediul urban să se alăture demersului de vaccinare a populaţiei de la sate. 

„Vreau în primul rând să le mulţumesc medicilor şi asistenţilor care deja ni s-au alăturat voluntar în această campanie şi să fac totodată un apel către toţi medicii specialişti implicaţi în campania de vaccinare la nivel urban pentru a veni alături de noi şi de a-şi aduce astfel contribuţia la extinderea vaccinării şi în mediul rural! Este mare nevoie de acest lucru pentru că multe dintre persoanele din mediul rural nu au resursele necesare pentru a se deplasa la centrele de vaccinare din oraşe, deşi îşi doresc să se vaccineze şi să pună astfel umărul la revenirea la normalitate.

Ţine de noi toţi să ne implicăm aşa cum putem şi să susţinem eforturile Guvernului României, ale Ministerului Sănătăţii, ale CNCAV, aducând vaccinul cât mai aproape de toţi românii. Îmi doresc ca şi această campanie Medici pentru România, aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut cu campania ‘Nu Uităm de Ceilalţi’, să vină în sprijinul oamenilor, să reuşim să depăşim astfel, împreună, perioada grea a pandemiei”, declară Alex Costache, Preşedintele Asociaţiei „Medici pentru România”.

Cei care doresc să se implice voluntar în „Vaccinarea la sat - o campanie Medici Pentru România”, pot trimite email la adresa contact@medicipentruromania.ro pentru a obţine toate detaliile necesare acestui demers.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite